Je eigen pad volgen tijdens je studententijd

Danique Dellebarre

In Eigen pad kiezen Posted

Je studententijd is niet altijd de leukste tijd en dat weet ik maar al te goed. Als ik terugkijk naar mijn eigen studententijd was het zeker een mooie tijd met veel feestjes, leuke mensen leren kennen en op mijn eigen benen leren staan. Maar ik heb mij in deze tijd ook heel slecht gevoeld en ik liep tegen heel wat dingen aan. Het is moeilijk om in deze fase je eigen pad te kiezen en te bedenken waar jij voor staat. 

Nieuwe mensen leren kennen 

In het tweede jaar van mijn studentenleven had ik zin om nieuwe mensen te ontmoeten ik besloot bij een roeivereniging te gaan in Groningen. Tijdens de introductie werden al snel groepen gevormd en zo kwam ik in een fijne groep terecht. Elke woensdag gingen we met elkaar eten, elke keer bij iemand anders thuis. Super leuk om nieuwe meiden te ontmoeten.

Onzekerheid

Ik maak altijd makkelijk contact en ook snel werd ik in de groep opgenomen. Maar vaak voelde ik me er wel onzeker bij. Meiden die aan de Uni studeerde, ik die ‘maar’ HBO deed. Ik deed erg mijn best om het gezellig te maken en blij te doen. Ook op de dagen dat ik me niet fijn voelde en eigenlijk geen zin had om gezellig te doen.

Toch niet mijn ding

Elke keer als ik op de roeivereniging kwam een beetje ongemakkelijk gevoel. Vooral bij de feestjes die daar waren was het erg. Natuurlijk dronk ik lekker een biertje mee maar echt heel erg op mijn gemak voelde ik mij niet. Ook als ik daar kwam trainen vond ik altijd veel gedoe. Je moest een boot inplannen die niet altijd beschikbaar was, vier ploeggenoten opscharrelen om mee te doen en dan had je ook nog een stuur nodig. In het begin vond ik het leuk om een nieuwe sport te leren maar al snel kwam ik tot de conclusie dat ik roeien helemaal niet zo leuk vond. De grap is dat veel van mijn ploeggenoten daar hetzelfde over dachten en naar een jaar hebben we allemaal besloten om te stoppen met roeien.

Wat leerde ik

Als ik achteraf zo terugkijk op die periode had ik mezelf gegund wat vaker eerlijk en open te zijn. Toe te geven als het niet zo goed met me ging. Of als er iets speelde dat ook te delen. Ik denk dat dit zo ontzettend mooi en krachtig is. Laatst zei een student: ‘ik gooide in mijn vriendengroep dat ik me echt slecht voelde en iedereen herkende daarin wel iets. We begonnen met elkaar te delen en dat voelde zo fijn!’ Kortom leer van mijn verhaal en deel hoe het ECHT met je gaat. Ook als is dat niet altijd het standaard antwoord : GOED!

0 Comments

Leave a Comment