Waarom ik mijn vast ochtendritueel heerlijk vind.

Marian

In Eigen pad kiezen Posted

You will never have this day again, make it count.

Sommige mensen zijn ochtendmensen en anderen echt niet. Ik ben zeker een ochtendmens. Daarom sta ik elke dag (ook vaak in het weekend) op dezelfde tijd op om mijn dag te beginnen. Daarmee begin ik de dag heerlijk en fris. Ik deel het graag met je, wellicht kun je er ook iets van meenemen in jouw ochtendritueel ;-).

7:00 wekker

Ik probeer maximaal 2 keer te snoozen. Dat is soms nog wel een uitdaging omdat wij een heerlijk bed hebben. Onderzoek heeft uitgewezen dat snoozen heel slecht voor je is. Je haalt je lichaam namelijk uit het natuurlijke ritme van wakker worden. Dus probeer ik het snoozen echt te minimaliseren.
Ik rek mezelf een keer goed uit en sta op. Ik doe meteen mijn yoga-outfit aan. Dit vergroot de kans dat ik ook echt op mijn yogamat beland.

7:10 onbijtprep

Elke ochtend drink ik als eerste een glas water met een kwart uitgeknepen citroen. Door water te drinken breng je je spijsvertering op gang en de citroen is een mooie vitaminebom. Je kan ook meer citroen erdoor doen, maar ik vind een kwart vaak prima qua smaak ;-).

Verder ontbijt ik elke ochtend met kwark, notenmix, muesli en fruit. Of met havermout met amandelmelk die ik de avond ervoor al klaar heb gemaakt. Bijna elke dag gaat er een hele kiwi door en bijvoorbeeld ananas of frambozen/zwarte bessen (ontdooit uit de vriezer).

7:20 nieuws en rustig eten

Ik ben ook maar een mens en eet mijn ontbijt steevast voor de tv met het nieuws aan. Eerst het NOS Journaal en daarna RTL Nieuws. Ben ik meteen op de hoogte wat er in de wereld speelt.

7:45 tandenpoetsen + yoga

Ik vind het zelf fijn om mijn tanden te poetsen voordat ik begin met yoga.
Ik doe elke dag yoga, gewoon thuis en maximaal 30 minuten. Hier gebruik ik Yoga with Adriene voor: https://www.youtube.com/user/yogawithadriene. Ik ben begonnen met haar 30 dagen challenge om mezelf deze gewoonte aan te wennen. Tip: zorg dat je niet te veel ontbijt want dan is yoga niet heel fijn.

8:15 klaarmaken voor de dag

Nu kan ik me gaan douchen en klaarmaken voor de dag.

Ik probeer dit ritueel elke dag uit te voeren. Natuurlijk zijn er dagen dat ik vroeg ergens moet zijn en dat het me niet lukt. En zeker de tijden lopen niet elke dag gelijk. En dat is prima, de dag erna kan ik het gewoon weer oppakken. Sinds dit ochtendritueel merk ik dat ik veel productiever ben, wat heel fijn is.

Heb jij ook een vast ochtendritueel? Of wil je er iets in veranderen? Probeer 21 dagen je nieuwe gewoonte elke dag te doen. Daarna wordt het gewoonte. En wees niet te streng, lukt het een dag niet of ben je het vergeten? Pak het de dag erna gewoon weer op.

Happy days!

Liefs, Marian

0 Comments

Leave a Comment