Het is oke als het niet zo lekker gaat

Danique Dellebarre

In Happy voelen Posted

Cut yourself some slack. You’re doing better than you think.

Merk je dat het soms niet helemaal gaat zoals je wilt? Of dat je minder goed in je vel zit? Weet dat dit oke is! In deze blog wil ik het graag hier met je over hebben. Want je bent hier zeker niet alleen in.

Het is oke!

Vaak als we ons niet zo fijn voelen of het niet lekker gaat hebben we de neiging om dit zo snel mogelijk weg te willen krijgen. Het is natuurlijk veel fijner om lekker ontspannen en happy te zijn. Maar weet dat ook de minder leuke gevoelens bij het leven horen. Sterker nog, gevoelens van stress kunnen ervoor zorgen dat je beter kan presteren en dat je meer aankan. Ik vraag daarom aan je; wees een beetje lief voor jezelf. 

Weet ook dat een periode waarin je je minder goed voelt, een fase is die zal gaan veranderen.

Goed is goed genoeg

Misschien ben jij een perfectionist en wil je altijd een zo hoog mogelijk cijfer halen voor een tentamen. Of leer je het hele studieboek uit je hoofd terwijl er maar 3 hoofdstukken echt belangrijk zijn. Leer alleen die hoofdstukken, je hoeft echt niet alles te weten. Een 5,5 is ook een voldoende.

Just keep breathing

Zet je timer een paar keer per per studiedag en doe de volgende oefening:
> Haal vijf keer heel diep adem,
> Trek je schouders op een inademing je omhoog en laat ze weer vallen op een uitademing. Herhaal dit drie keer. Valt je op dat je schouders al meteen meer ontspannen voelen? Wat een verschil tussen vasthouden en loslaten :).
> Ontspan je gezicht. Grote kans dat je je kaken strak zijn, je een frons hebt op je voorhoofd of je op een andere manier spanning op je gezicht zet. Probeer dit bewust los te laten.

Door dit regelmatig per dag te doen leer je jezelf te ontspannen in het heetst van de strijd. Hoe vaak je het per dag wilt doen is verschillend, speel daarmee :).

Merk je dat het echt niet lekker gaat en voelen de dagen wel heel erg somber. Neem contact op met je huisarts, je hoeft het niet alleen te doen!

0 Comments

Leave a Comment