Waarom je niet altijd een blij ei kunt zijn en tips om toch een blij eitje te worden!

Rhodee van der Kam

In Happy voelen Posted

Yeah! Het studentenleven is geweldig! Lekker op kamers wonen en gezellig met elkaar koken. Je agenda vol gooien met alles wat op je pad komt want je wilt natuurlijk niets missen. Ondertussen alle tentamens in 1 keer halen en gewoon lekker door knallen. Je bent helemaal happy de peppy toch? of ben je toch niet zo’n blij ei? 

No worries! Dit is heel normaal. Het studentenleven is soms pittig en er komen veel nieuwe dingen op je af. Een nieuwe manier van leren, wennen om met veel verschillende mensen in één huis te wonen, omgaan met prestatiedruk. Hoe jij ervoor kan zorgen dat je relaxter door je studententijd gaat? Na het lezen van deze tips kun je daarmee aan de slag! 

Studeer in de Bieb

Lekkere saaie binnenkomer zeg, de bieb???  

Ik wil niet als je juf klinken maar thuis zijn er zoveel afleidingen. De afwas van drie dagen geleden staat er nog en je huisgenootje besluit een de afterparty op zijn kamer te houden. Zit je ’s avonds even lekker te Netflixen, zie je uit je ooghoek die studieboeken liggen. Boeken waar je eigenlijk in moet kijken omdat je overdag andere dingen hebt gedaan. Daarom: maak er een gewoonte van om in de bieb te studeren. Daar is geen afleiding en kun je geconcentreerd studeren. Twee uurtjes in de bieb is misschien wel hetzelfde als 4 uurtje thuis met afleiding. Kun jij ‘s avonds zonder schuldgevoel Netflixen ;)..

Onthoud, goed is goed genoeg

Je bent zo eager om een hoog cijfer te halen voor je tentamen. Je leert het liefste het hele studieboek uit je hoofd. Weet dat er vaak maar 3 vragen per hoofdstuk echt belangrijk zijn. Leer die. Je hoeft niet alles te leren en te weten. Daar heb je simpelweg niet genoeg tijd voor. Een 5,5 is ook een voldoende😊

Ben je crea bea, dan is leren met behulp van een mindmap misschien wat voor jou? Dit is een visuele weergave van je leerstof. Je tekent in het midden van een a-viertje het hoofdonderwerp en schrijft er woorden om heen die met het onderwerp te maken heeft. Probeer verschillende dingen uit en zie wat voor jou werkt.

Doe het iets rustiger aan

Is dat zo erg? Helemaal niet! Je mag een keertje zakken voor een tentamen en je mag ook een jaartje langer over je studie doen. Vertraag je tempo. Vlieg niet als een malle door je studie met als gevolg dat het als een kwelling voelt. Je studentenleven doe je maar een keer, geniet ervan 😊

Doe dingen waar je energie van krijgt, die je leuk vindt

Klinkt als een open deur maar echt, je wordt er zo veel blijer van. Kies bijvoorbeeld een stageplek uit waar jij kunt groeien, waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. Kijk niet welke plekken beschikbaar zijn, maar draai het om. Kijk waar jij blij van wordt. Wat wil je leren en beleven. Zoek daar dan een stageplek bij.

Kortom, schenk aandacht aan de dingen die je leuk vindt. Doe wat bij jou past, waar je energie van krijgt. Dan kun jij de wereld aan! Nou ja in ieder geval je studententijd :).

Wil je nog meer van deze tips om echt lekkerder in je vel te zitten, check dan de Gelukkige Student Academy. Lees hier meer en meld je nu aan.

0 Comments

Leave a Comment