Best pittig de start van dit studiejaar

Marian

In Leven van Danique Posted

Danique Dellebarre studeert Journalistiek in Zwolle en woont op kamers in Groningen. Na een turbulent eerste jaar deelt ze nu regelmatig over haar studentenleven en wat haar bezighoudt. In deze blog deelt Danique hoe de start van dit studiejaar haar zwaarder valt dan normaal.

Herkenbaar??

Liefs, Marian

——

Wanneer ik dinsdag thuiskom na een lange dag plof ik op de bank. Het is nog maar 17:00 uur, maar ik kan nu al wel mijn bed induiken. Ik moet nog boodschappen doen, koken en er ligt nog wat schoolwerk met smart op me te wachten. Ik ben kapot en het is nog maar dinsdag…

Aan de slag na halfjaar vakantie

Sinds het nieuwe schooljaar weer is begonnen lijkt het alsof ik moet opstarten na een halfjaar vakantie. In maart ben ik voor het laatst naar school geweest en de rest van het jaar ben ik fluitend doorgekomen. Vanaf 1 september ben ik begonnen met mijn nieuwe stage bij OOGtv. Een superleuke ervaring met veel nieuwe indrukken, maar na een dagje stage ben ik aardig moe.

Mijn dag begint om 9:30 uur op de redactie. Ik weet nooit hoe laat ik precies klaar ben, omdat je van tevoren niet weet wat je op een dag gaat doen. Soms ben ik om 16:00 uur al klaar, de andere dag ben ik tot 17:30 uur bezig of doe je nog iets in de avond. Superleuk al die afwisseling, maar soms maak je lange dagen waarin je veel actief bezig bent.

Koken, wassen en schoonmaken

Als mijn dag op de redactie er op zit fiets ik naar huis. Dan kom ik al snel aan bij een van de nadelen die het op jezelf wonen heeft. Als je thuiskomt staat niet de warme maaltijd van mama klaar. Nee, die mag je dan na zo’n drukke dag zelf nog even in elkaar flansen. Boodschappen moeten ook nog gedaan worden en wat ga je nou eten?

In de hoek van mijn kamer staat de wasmand die zo langzamerhand propvol wordt. Het taakje van het schoonmaakrooster moet nog gedaan worden en in mijn kamer mag de stofzuiger ook wel een rondje doen. Een vriendin appt me nog: ‘vanavond drankie op de Grote Markt?’, nou ik denk dat ik om 9 uur al wel in bed lig.

Ritme vinden

Deze start van dit studiejaar vind ik dus best pittig. Maar na een weekje of twee merk ik dat het ritme er aardig begint te komen. Ik combineer mijn avondeten vooral met het zien van mijn vriendinnen, zodat het koken en boodschappen een gezellig uitje wordt. Ook niet geheel onbelangrijk: bespaar je lekker veel kosten als je samen een gerechtje maakt ;). In het weekend plan ik een middagje in om een wasje te draaien en een schoonmaak te houden zodat ik daar doordeweeks niet over na hoef te denken. Dit studiejaar vraagt iets meer organisatie en ik weet ook dit gaat wennen, net zoals alle nieuwe dingen ;).

——

Danique is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven. Meer artikelen van Danique vind je hier: Het leven van Danique

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

0 Comments

Leave a Comment