Leef je mooiste leven: Boekreview van Master your Mindset

Danique Dellebarre

In Boeken, Eigen pad kiezen Posted

Auteur: Danique Delebarre

Boekreview: Master your Mindset van Michael Pilarczyk. Een boek over de toekomst, een boek over het leven van je mooiste leven. In het begin vond ik het wat heftig klinken. Ik ben best bezig met de toekomst, daar ontkom je bijna niet aan. Wat voor opleiding je wilt volgen, het solliciteren voor baantjes. Maar bezig zijn met het leven van je mooiste leven? Daar denk ik niet vaak bij na. 

Het boek wordt geschreven door ondernemer Michael Pylarczyk. In het boek vertelt hij het verhaal over zijn eigen succes en hoe hij is gekomen waar hij is gekomen. Vanuit diepe dalen heeft hij successen weten te behalen en helpt hij nu mensen hetzelfde te doen. De leidraad hierin: leef je mooiste leven. In Master your Mindset probeert Michael uit te leggen hoe je via je denkwijze succes kan behalen. 

Praktische inzichten

Het boek is makkelijk om te lezen en geeft praktische inzichten. De schrijver vertelt over zijn ervaringen in een overzichtelijk chronologisch verhaal. Het is een mooi boek om meerdere keren te lezen of om doorheen te bladeren. Er staan bijvoorbeeld stappenplannen in het boek die je later terug kunt lezen. Door deze inzichten sta je stil bij bepaalde vragen waar je normaal niet lang of veel over nadenkt. 

“Succes is geen toeval. Het is het resultaat van je denkwijze en het volgen van een gerichte strategie.”

Blijf bij jezelf

Laat je niet misleiden door je omgeving, maar blijf dicht bij jezelf. Wat vind jij leuk? Dat is best lastig. Je komt van de middelbare school, gaat studeren op het hoogst mogelijke niveau wat je aankan, zoekt een baan en blijft werken tot aan je pensioen. Soms is het goed om even stil te staan bij wat je allemaal aan het doen bent en of het past bij je wensen en wat je leuk vindt.

Wat is daarvoor nodig? En ben je op het goede pad? Deze vragen zijn lastig om te beantwoorden, maar goed om bij stil te staan. Dit boek heeft mij daarbij geholpen. Wil je het boek bestellen? Je kan hem hier bestellen via: bol.com*

Opdracht

Veel gaat dus over keuzes maken. Daarom delen we vanuit Gelukkige Student een opdracht met je om je op weg te helpen. Deze komt uit het lesprogramma Keuzes maken doe je zo.

​​Met deze opdracht staan we stil bij wat je leuk vindt en wat jij in je leven belangrijk vindt. Want hoe meer tijd je besteedt aan de dingen die je leuk vindt, hoe leuker je toekomst gaat zijn. Denk eens terug naar het afgelopen half jaar en beantwoord deze vragen, bedoeld om je dieper na te laten denken.

  • Wat was echt een leuke dag?
  • Waarom was het een leuke dag?
  • Waarom nog meer?
  • Kun je nog 1 ding benoemen waarom het zo’n leuke dag was?

Als je aan deze leuke dag denkt. Zitten daar dingen in die ook in jouw toekomstige baan kunnen zitten? Zitten daar dingen in die je in je opleiding kunt vinden? Heb je net dingen opgeschreven die je vaker kunt doen? Kun je het zelfs komende week inplannen? Doe dat :).

Deze boekreview is geschreven door studente Danique. Meer blogs van studenten lees je hier: Verhalen van Studenten.Wil je meer boekreviews lezen? Klik hier. 

* Dit is een affiliatelink, als je besluit via deze link het boek te kopen krijgt Gelukkige Student daar een paar cent voor van bol.com.

0 Comments

Leave a Comment