Deel 1: Studeren tijdens Corona: Start je dag goed!

Marian

In Corona Posted

Ik ga er niet omheen draaien, Corona gaat ons voorlopig nog niet met rust laten. Dus het studentenleven ziet er voorlopig ook heel anders uit. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch lekker bezig blijft, ook met je studie? Deze blogreeks over studeren tijdens corona gaat je helpen!

Slaapritme

Allereerst wil ik je op je hart drukken om een ‘normaal’ slaapritme aan te houden. Probeer op tijd naar bed te gaan en om op dezelfde tijd op te staan. Op die manier hou je bioritme een beetje gelijk en ben je zo weer in het ritme als de colleges weer beginnen. Maar vooral zorgt het dat je actief blijft wat vooral fijn is want er moet toch wel wat gebeuren voor je studie.

Ochtendritueel

Om een goeie start van je dag te hebben is een vast ochtendritueel fijn. Laat deze niet te veel afwijken van je ‘normale’ ochtendritueel. Dus net alsof je naar college zou gaan ;). Dus een goed ontbijt te eten, te douchen en aankleden.

Over aankleden wil ik het nog wel hebben want ik werk veel vanuit huis (altijd al) en ik merk gewoon echt een verschil in mijn energie als ik me aankleed in mijn chill outfit of normale kleren. Natuurlijk mag je gaan voor iets meer comfort door bijvoorbeeld geen bh aan te trekken ;-). Doe vooral een outfit aan waarbij je je niet schaamt als er toch iemand aan de deur staat. Daarnaast helpt het echt om wel gewoon je haren/make-up te doen alsof je naar college zou gaan. Test het maar eens; een dagje met en een dagje zonder.

Start je dag samen

Het kan nu best eenzaam zijn doordat je veel minder mensen op een dag ziet. Daarom is contact heel belangrijk, zo fijn dat we in deze tijd leven! Voor nog meer structuur is het slim om met een studiegenoot elke dag om bijvoorbeeld 9:30 uur af te spreken om te Facetimen/Skypen. Het doel is natuurlijk om daarvoor helemaal klaar te zijn met de stappen hierboven. Samen bespreek je de komende dag. Deel wat voor jou het belangrijkste is om te doen en wat het een geslaagde dag maakt.

Stay healthy,

Liefs, Marian

—————————

Meer lezen over structuur houden tijdens deze sociale isolatie? Check hieronder de andere delen van deze reeks:

Deel 2: Aan de slag!

Deel 3: Blijf bij jezelf!

Of ga meteen structureel aan de slag met de Handleiding, studeren tijdens corona.

 

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

0 Comments

Leave a Comment