Hoe zorg jij voor de beste start van het nieuwe studiejaar?

Marian

In Eigen pad kiezen Posted

Do something today that your future self will thank you for.

Wat een heerlijkheid die zomervakantie. Misschien ben je op vakantie geweest of heb je net zoals ik gewerkt en een paar weekenden weg gehad. Wellicht heb je een paar weken lekker thuisthuis gewoond en je laten verzorgen door je ouders. Aan al deze heerlijkheid komt ook een einde, want het nieuwe studiejaar staat voor de deur. Pak deze dingen dit studiejaar goed aan, daar gaat je toekomstige ik je dankbaar voor zijn.

Afspraken inplannen

Zo leuk om iedereen weer te zien na de zomervakantie! Je hebt zoveel om bij te praten dus voor je het weet ben je elke avond samen met iemand aan het eten, terrasjes aan het pakken (nu het nog kan!) en samen aan het sporten.

De studie verwacht ook steeds meer van je en voor je het weet zit je weer vol in de stress van alles wat je moet. Wees daarom vooral in het begin echt kritisch met wie je wanneer afspreekt. Het is oké om nee te zeggen tegen een voorstel. Of dat je zegt: ‘ik ga komende tijd niet te veel inplannen, dus is het goed dat ik met een dag terugkom?’

Niemand vindt dat raar omdat iedereen die druk van moeten ervaart. Sterker nog, jij staat voor wat jij wil en dat is alleen maar heel erg goed! En heel eerlijk, als ze er geen begrip voor hebben is het goed om af te vragen of ze wel bij je passen.

Zorg goed voor je lijf

Een vaste nek, veel hoofdpijn of ziek worden wanneer je vrij bent. Allemaal tekenen dat je het te druk hebt. Of dat je je te druk hebt gemaakt. Je lichaam vertelt je zoveel, maar daar sta je niet altijd bij stil – dat deed ik tenminste nooit. Eigenlijk is het heel bijzonder dat je gezegend bent met een gezond lijf en wat die allemaal kan!

Daarom is het goed om daar lief voor te zijn. Zorg er goed voor door voldoende water te drinken, gezond te eten en te bewegen. En als je lekker op stap bent geweest gun jezelf om daarvan te herstellen. Pak de uren slaap waar jij behoefte aan hebt.

Haal adem

Ik gebruik deze tip vaker, maar ik geloof in de kracht van herhaling. Het is zo belangrijk! Veel mensen halen heel oppervlakkig adem. Probeer er maar eens bij jezelf op te letten, haal je adem vanuit je borst of vanuit je buik?
Als je stress ervaart, verdrietig bent, zenuwachtig bent of je op een andere manier even niet goed voelt, doe dan deze oefening:
> Zorg dat je voeten op de grond staan en leg een hand op je buik.
> Wanneer je inademt voel je je buik uitzetten en bij het uitademen weer intrekken.
> Probeer je aandacht daarop te focussen en gedachtes voorbij te laten gaan.
> Merk op wanneer je bent afgedwaald en focus je weer op je adem.
> Herhaal dit totdat je je rustiger voelt.

Volg je me ook al op Instagram? Daar deel ik nog meer tips en inspiratie

0 Comments

Leave a Comment