Ikigai – de reden waarvoor je opstaat in de morgen

Marian

In Boeken, Eigen pad kiezen Posted

“Eet en slaap, en je zult lang leven. Je moet leren om je te ontspannen.” Misao Okawa (117 jaar oud)

Boeken kunnen ontzettend inspireren! En daarom deel ik regelmatig een boekreview van verschillende boeken die ik heb gelezen en die mij hebben geraakt. Deze keer: Ikigai van Francesc Miralles en Héctor García.

Waar gaat het over?

Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont.

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

Sommige mensen hebben hun ikigai al gevonden, maar velen zijn er nog steeds naar op zoek. De auteurs vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven.

Waarom het mij raakt?

Wat ik zo leerzaam vind van dit boek is dat het een aantal basisprincipes verteld die je direct kunt toepassen op je dagelijkse leven. Het geeft je inzicht in de Japanse cultuur en manier van denken en innoveren/groeien. Allemaal met het doel om gezond en gelukkig minimaal 100 jaar te worden :).

Maar nog belangrijker, jarenlang maakte ik keuzes omdat ik dacht dat het hoorde, dat het van mij verwacht werd. Dit boek gaf me inspiratie om nog verder uit te diepen wat mijn ikigai is, dus de reden waarom ik ‘s ochtends mijn bed uit kom: Gelukkige Student :).

Wel of niet lezen?

Omdat ik jou ook jouw ikigai zo gun raad ik dit boek zeker aan om te lezen. De oefeningen en hoofdstukken zijn fijn opgebouwd en leest makkelijk weg. Echt een boek die je makkelijk erbij kunt lezen. Bestellen? Via bol.com kun je hem makkelijk bestellen volg daarvoor deze link: bol.com.

Veel leesplezier!

1 Comments

Leave a Comment