Vind je Ikigai – het werkboek

Marian

In Boeken, Eigen pad kiezen Posted

“Get addicted to bettering yourself.”

Boeken kunnen ontzettend inspireren! En daarom deel ik regelmatig een boekreview van verschillende boeken die ik heb gelezen en die mij hebben geraakt. Deze keer:  Vind je ikigai.

Waar gaat het over?

Op veler verzoek van lezers besloten de auteurs een praktisch vervolg te schrijven op hun bestseller ikigai waarover ik eerder een review schreef. Daardoor snappen het belang van onze “ikigai’, maar hoe vind je hem nou precies?

Het boek Vind je ikigai is een praktische gids waarmee je je ikigai kunt ontdekken en activeren, het concept uit de oude Japanse wijsheid die de wereld aan het veroveren is.

Na het ontdekken van het geheim voor een lang en gelukkig leven in ikigai, “de reden van je bestaan’ of je “levenspassie’, keren de schrijvers Héctor García en Francesc Miralles terug naar de duizend jaar oude Japanse cultuur om een praktische methode te ontwikkelen waarmee je je levensdoelen kunt realiseren. Want hoe kun je je ikigai precies vinden? En als we onze ikigai hebben gevonden, hoe zorg je er dan voor dat je er elke dag naar leeft en erdoor geïnspireerd wordt en blijft?

In Vind je ikigai worden deze vragen beantwoord. Het boek biedt verschillende praktische oefeningen waarmee je doelen naar de juiste eind­bestemming worden gebracht. En tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat je onderweg naar deze bestemming geluk en welzijn zult ervaren.

Waarom het mij raakt?

Nadat ik super enthousiast was over het boek ikigai was ik echt super blij dat er ook een werkboek van kwam. Want de praktische opdrachten die je krijgt in Vind je ikigai breng je nog verder op weg naar jouw reden van bestaan. Want wat ga je doen als je studie straks klaar is? Ga je iets doen wat je wel leuk lijkt of waar je echt gelukkig van wordt?

Ik ben jaren voor banen gegaan die me wel leuk leken. En zo rolde ik van het ene in het andere in plaats van echt kijken wat me gelukkig maakt. Sinds ik met Gelukkige Student bezig ben is mijn leven zoveel mooier geworden. Dat gun ik jou ook! Dus de volgende vraag is makkelijk te beantwoorden;

Wel of niet lezen?

Omdat ik jou ook jouw ikigai zo gun raad ik dit boek zeker aan om te lezen. De oefeningen en hoofdstukken zijn fijn opgebouwd en leest makkelijk weg. Het is zo leuk om met de opdrachten bezig te zijn, het is een echte aanrader! Mijn tip is wel om eerst 1 oefening te proberen in je leven te integreren om te voorkomen dat het te veel wordt!

Bestellen? Via bol.com kun je hem makkelijk bestellen volg daarvoor deze link: bol.com.

Veel leesplezier!

0 Comments

Leave a Comment