Je eigen pad kiezen tijdens je studie, super spannend!

Danique Dellebarre

In Eigen pad kiezen Posted

Volg je eigen pad niet de snelweg van andermans verwachtingen.

In deze blog wil ik het graag met je hebben over het volgen van je eigen pad. Wat wil ik? En wil ik dat echt, of laat ik me beïnvloeden door anderen? Het is soms super lastig om je eigen pad te volgen en dat weet ik maar al te goed.

Daar ging ik op kamers wonen. En ik vond het allemaal echt super spannend. Voor het eerst weg van thuis. Ik kom uit een hele fijne en beschermde omgeving, super fijn maar daardoor was ik ook wel erg bleu toen ik op kamers ging wonen. Ik vergeet het nooit meer. Ik woonde in Groningen op kamers samen met een vriendin die ik kende van de middelbare school. Het was introductieweek (KEI-week) en ik moest in de grote winkelstraat zijn van Groningen om mijn groepje te vinden.

Dus ik liep daar overduidelijk eerstejaars te zijn. Ik had bandje om en keek verdwaald om mij heen op zoek naar het juiste huisnummer. Een straatverkoper zag mij al van mijlenver aankomen en dacht dit is mijn kans! Dus hij vroeg ‘kan ik je helpen?’. Ik vertelde dat ik opzoek was naar mijn keigroepje maar niet wist welk nummer ik moest zijn. Dus hij: ‘Ik weet dat wel, moet je wel lid worden van Greenpeace.’ Lang verhaal kort: ik heb jarenlang voor  €1 per jaar Greenpeace gesteund. 

Leer van jezelf

Waarom ik dit vertel? Ik vind het zo’n mooi voorbeeld over hoe ‘wereldvreemd’ ik begon aan mijn studie. Hoe beïnvloedbaar ik was en hoe pittig ik het vond om mijn eigen pad daarin te bewandelen. Als ik daar op terugkijk weet ik dat dat oké is. Als je op kamers gaat en je begint aan een studie is alles nieuw. We hebben het idee dat we altijd alles al moeten weten maar juist je studententijd is de periode om dingen te proberen, fouten te maken en te ontdekken wie je echt bent. 

So sit back, relax and enjoy the ride.

Wil je ook samen met mij aan de slag in de Gelukkige Student Academy? Kijk hier voor meer info.

0 Comments

Leave a Comment