Met deze drie tips overleef je de introductieweek!

Marian

In Eigen pad kiezen Posted

Vanaf 13 augustus is het KEI-WEEK in Groningen, de start van veel introductieweken die in studentensteden worden georganiseerd. Ik weet nog dat ik tijdens de eerste avond door de Herestraat liep en op zoek was naar mijn KEI-groepje. Omdat het een winkelstraat was, vond ik het erg onduidelijk. Ik zag een jongen die voor Greenpeace daar stond te verkopen en vroeg of hij me wilde helpen. Dat wilde hij wel, maar dan moest ik wel lid worden van Greenpeace. Naïef en bleu als ik was zei ik ja, en zo heb ik nog jaren Greenpeace voor 1 EUR per jaar gesponsord.

Zo komen er veel dingen op je af tijdens de introductieweek. Om te zorgen dat jij de introductieweek goed doorkomt hierbij een aantal tips!

Tip 1: Volg je gevoel!

Aangekomen bij mijn KEI-groepje voelde ik me super ongemakkelijk. Het was in een huis van een bekende studievereniging en eigenlijk was dat ook alleen waar ze over konden praten. Meteen moest je (veel) bier drinken en ik dacht al snel: dit gaat een lange avond worden. Ik wist; ik moet niet mijn hele KEI-week bij deze groep blijven. Gelukkig durfde ik dat toen ook te regelen. Ik kende nog wel een paar anderen die ook aan het KEI-lopen waren. Ik heb hun gevraagd of ik bij hun groepje kon aansluiten en dat mocht. Zo werd het toch nog een leuke introductie met goede feestjes.

Tip 2: Drink niet te veel

Nu klink ik misschien als je moeder, maar het is een introductieweek. Je kent elkaar nog niet goed genoeg. Natuurlijk let je op elkaar, maar je kunt niet van je newbies verwachten dat ze je naar huis brengen als jij niet meer op je benen kunt staan. Dus let een beetje op wat je drinkt zodat je zelf de controle houdt over hoe je thuis komt :).

Tip 3: Sta open voor de nieuwe ervaring

Jeetje wat is het spannend, nieuwe stad, nieuwe mensen, stappen etc. etc. Mijn derde en laatste tip is om er met een open blik in te gaan. Kijk wie er op je pad komt, praat met mensen waarmee je een klik hebt. Probeer in alle gekkigheid jezelf te blijven en vooral mooie herinneringen te maken. Vanaf nu gaat je studentenleven beginnen!

Gelukkige Student is er om je te helpen om met meer zelfvertrouwen en met minder stress door je studententijd te gaan. Ik deel regelmatig tips via https://www.instagram.com/gelukkigestudent/ of via https://www.facebook.com/gelukkigestudent.

 

Nu alvast tips krijgen voor minder tentamenstress? Download hieronder mijn e-book!

e-book 5 tips voor minder tentamenstress

Download hier het e-book voor minder tentamenstress

Laat je mailadres achter en ik stuur het e-book naar je toe.

    Naam *

    E-mail *

    0 Comments

    Leave a Comment