Op reis ga ik ontdekken wat ik wil gaan doen

Rhodee van der Kam

In Eigen pad kiezen Posted

“One’s destination is never a place, but a new way of seeing things”

Eerder deelde ik al in een blog dat ik het best moeilijk had toen ik op kamers ging wonen. Ik vond het allemaal behoorlijk heftig. Ik kwam uit zo’n beschermde omgeving en moest alles zelf uitvinden. Toen ik eenmaal mijn draai had gevonden, wilde ik mezelf meer uitdagen. Zo ging ik twee maanden op Texel werken en ging ik een half jaar op stage naar Oxford in Engeland. In het laatste jaar van mijn studie besloot ik al snel dat ik graag naar het buitenland wilde. Ik had namelijk een super brede studie gekozen en ik dacht: “Op reis ga ik ontdekken wat ik wil gaan doen”.

Fantastische reis

En daar ging ik, samen met een vriendin, op naar Australië. Wat ik al gauw merkte, is dat ik totaal geen tijd had/nam om na te denken over mijn toekomst. Ik was alleen maar bezig met de bestemming en de volgende bestemming. En eenmaal op de bestemming was je bezig met de toffe dingen die je daar kon doen. De dingen die je kon bezoeken en ook de mensen die er waren. Want doordat wij in hostels sliepen, waren er altijd wel nieuwe mensen waarmee wij gezellig op trokken om dingen te ondernemen. We huurden campers, we maakten trips met de auto, sliepen blij locals. Te veel om in 1 blog op te noemen.

En toen?

En toen kwam ik na een terugreis van 36 uur weer in Nederland. Wat een heerlijk weerzien met iedereen!!! Mijn lieve familie die op Schiphol stond te wachten. Mijn vader die een mooi spandoek had laten maken en mijn broer die daar ineens met mijn nichtje op zijn arm stond. Mijn lieve vriendinnen die ik zo had gemist en als kers op de taart een welkom-terug-feest bij mijn ouders in de tuin!

Het echte leven stond voor de deur en ik had geen idee wat mijn vervolgstap zou zijn. Moraal van het verhaal ;), denk niet dat je op reis gaat ontdekken wat je wilt met je leven. Daarvoor kun je beter echte rust pakken en heel veel gaan schrijven. Wat wil je ervaren en welke mensen wil je om je heen hebben. Dan is het alleen nog maar een kwestie van doen! Ook al is het soms spannend en weet je niet waar je naar toe gaat. Door te ervaren, leer je pas echt waar je gelukkig van wordt. Wil je op reis? Vooral doen want er gaat geen week voorbij dat ik niet terugdenk aan dat prachtige jaar!

In de Gelukkige Student Academy ga je aan de slag met zelfontwikkeling. Je leert hoe je meer rust ervaart tijdens je studententijd en je krijgt handvatten die ervoor zorgen jij je positiever èn energieker voelt.

0 Comments

Leave a Comment