Wees de winterdip de baas!

Marian

In Happy voelen Posted


“A bad day doesn’t mean a bad life.”

De feestdagen zijn allang voorbij maar de winter nog niet. Blue monday komt eraan, kortom deze periode kun je echt het gevoel hebben dat je minder energie hebt dan andere dagen. Als de wekker gaat is het lastiger op te staan en het liefst kruip je hele dagen op de bank met een dekentje en Netflix. Dat geeft even een fijn gevoel maar de winterdip ben je daarmee niet de baas. Deze tips kunnen je wel ermee helpen.

Ga naar buiten

Probeer zo vaak mogelijk naar buiten te gaan en het liefste overdag. Want doordat we zoveel donker om ons heen zien maken we veel Melatonine aan, ook wel het slaaphormoon genoemd. Door in het licht te lopen is dat meteen al een stuk minder en voel je daarna ook nog eens fris door de koude wind op je gezicht.

Vitamines zijn je vriend

Ik begin zelf mijn dag altijd met een water met de sap van een halve citroen. Een echt shot van vitamine C, combineer deze met een vitaminepil en eventuele tekorten worden direct aangevuld. Daarmee begin je je dag meteen fris en sterk.

Boek een vakantie/trip/uitje

Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken voor tijdens of na deze donkere dagen. Bijvoorbeeld een weekendje weg met een vriend of vriendin, een filmavondje of ga alvast opzoek naar je volgende vakantiebestemming. Bedenk je waar je naartoe wilt, hoe het daar zou zijn en wat je daar gaat beleven. Dat geeft al een super fijn gevoel!

Het is oké

Vaak willen we negatieve gevoelens meteen wegdrukken. We willen geen pijn, lusteloosheid, verdriet of irritatie voelen. Daarom gaan we aan de slag om dit gevoel zo snel mogelijk weg te werken… Maar deze gevoelens horen bij het leven. Blijf even bij het moment zonder te zwelgen. Ik vergelijk het altijd met het onder water willen drukken van een Skippybal. Hoe harder je het wegdrukt hoe harder die weer naar boven schiet. Wees extra lief voor jezelf en denk na over wat je nodig hebt om verder te kunnen. Een slechte dag betekent nog niet een slecht leven.

Constructief aan de slag met blijer gevoel?

Tijdens de Gelukkige Student Academy geef ik je volop tips en opdrachten waarmee je jezelf fijner gaat voelen. Daarnaast pakken we stress aan en geef ik tips om je zelfvertrouwen te laten groeien. Doe met ons mee: https://gelukkigestudent.nl/gelukkige-student-academy/

0 Comments

Leave a Comment