Drie tips voor een gelukkige jij

Marian

In Happy voelen Posted

“Be scared and do it anyway.” 

Soms lees je iets wat zo herkenbaar is! Zo las ik een onderzoek van Professor dr. Tina Seelig, hoogleraar in Stanford. Zij gelooft dat je perceptie van geluk volledig uit je hersens kunt halen. In 20 jaar observeren wat sommige mensen gelukkiger maakt dan anderen, kan ze dit definitief zeggen: de gelukkigste mensen zijn meestal degenen die dat geluk voor zichzelf creëren. Hoe ze dat doen? Dat deel ik hier met je:

1. Stap uit je comfortzone met babysteps

Een van de belangrijkste dingen die uit haar onderzoek komt is dat mensen die uit hun comfortzone stappen, opbouwen naar meer geluk. Dus door dingen te doen die buiten je comfortzone liggen maakt dat je meer geluk voor jezelf creëert.

Daarbij is het wel van belang dat je babysteps neemt. Dus niet meteen je studie opzeggen om op reis te gaan. Maar boek een trip naar een plek waar je nog niet eerder bent geweest. Of ga naar een plek in je stad waar je woont waar je nog nooit bent geweest. Of als je bijvoorbeeld meer introvert en verlegen bent, kun je jezelf uitdagen om met iemand te praten die je niet kent.

Het nemen van al deze babysteps risico’s zal je succes niet garanderen. Maar de richting die deze stappen kunnen brengen, kan verrassend zijn.

2. Wees dankbaar

In het leven kom je ook teleurstellingen tegen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Maar hoe je met deze teleurstellingen omgaat bepaald heel erg je geluksgevoel. Zo kun je door dankbaarheid te tonen je veel weerbaarder maken.

Bijvoorbeeld je hebt gesolliciteerd voor je droomstage. Je bent uitgenodigd voor het eerste gesprek. Na het gesprek heb je het gevoel dat je de stage al ‘in the pocket’ hebt. En daar komt het telefoontje, je bent het helaas niet geworden. Ze geven je complimenten over je sollicitatie, over hoe je overkomt en wat je hebt laten zien. Maar je was niet de juiste kandidaat. Hoe ga je daar mee om? Ga je huilen in een hoekje (wat natuurlijk wel even mag!!) of kijk je wat je ervan hebt geleerd. Pak daar bijvoorbeeld een notitieboekje bij en ga schrijven wat je hebt geleerd van je ervaring van het solliciteren. En voel de dankbaarheid dat je überhaupt voor een gesprek was uitgenodigd.

Door zo met tegenslagen om te gaan bouw je weerbaarheid op en raken kleine dingen je steeds minder. Waardoor je over het algemeen je happier gaat voelen.

3. Vind het goede door te ervaren

Vaak wachten we tot het perfecte moment, het perfecte idee voordat we in actie komen. Maar alle successen komen met vallen en opstaan. Dat geldt voor als je iets wilt ontwikkelen maar ook voor sporten, eten en eigenlijk alles in het leven. Pas als je gaat ervaren en doen, kom je tot mooie nieuwe ontwikkelingen die je groei als persoon bevorderen en waardoor je je gelukkiger gaat voelen.

Kortom, take those babysteps, wees dankbaar en ga vooral doen en ervaren!

Volgen we elkaar al? Lijkt me leuk om in contact te blijven via: Instagram

0 Comments

Leave a Comment