Ik studeer en moet dit te gek vinden, toch?

Rhodee van der Kam

In Happy voelen Posted

Ik weet het nog zo goed! Mijn moeder wilde op een avond met mij naar Groningen. Maar het regende zo ontzettend hard dat ze de strepen op de weg amper nog zag en toch wilde ze perse doorrijden. Eenmaal in Groningen aangekomen bleek waarom. Ze had namelijk via een oud klasgenoot van mij een kamer voor mij geregeld midden in de stad. Hoe lief! Samen met mijn oud klasgenootje ging ik wonen in een drie kamer appartement met uitzicht op de Martinitoren. 

On top off the world

En ik vond het te gek! De introductieweken begonnen en ik deed zoveel nieuwe indrukken op. Ik weet nog echt het gevoel dat ik on top off the world was. Ik bepaalde wat ik deed, wat ik at (ik kon nog amper koken) en hoe vaak ik ging stappen. Ik kon alles aan maar toch knaagde er wel iets. En dat knagende gevoel kwam steeds vaker om de hoek kijken. Daarom zorgde ik er maar voor dat ik het altijd druk had. Van afspraak naar afspraak en feestje naar feestje.

Heimwee, onrustig en verdrietig

In het tweede half jaar van mijn studie voelde ik me heel vaak onrustig, verdrietig, gewoon echt niet fijn. Ik kreeg meer last van heimwee en ging steevast in het weekend naar mijn ouders en ouderlijk huis. Zodra mijn rooster het toeliet ging ik naar ze toe. Ik hoopte altijd dat ik pas later op maandag moest beginnen zodat ik niet zondag al terug hoefde. Ik kwam steeds minder lekker in mijn vel te zitten. 

Je hoeft het niet alleen te doen 

Waarom ik dit deel? Omdat ik nu weet dat het oké is dat je je zo voelt. Toen kon ik er niets mee, wilde het gevoel weg hebben, verdoven (letterlijk met alcohol). Als ik maar genoeg deed was het gevoel er niet. Maar ik weet nu dat dit niet de weg is. Want alles heeft twee kanten. Zwart/wit, licht/donker/, zon/maan. En daarom deel ik dit met jou. Als je je zo voelt als ik toen: het is oké. Ik adviseer je wel om er, niet zoals ik, alleen mee door te worstelen. Praat erover, hoe lastig ook. Zoek iemand waar je hulp kunt krijgen. Vriendinnen / vrienden / familie / docenten / mij. Je hoeft dit echt niet alleen te doen. 

Ik vind dat we over dit gevoel opener mogen zijn en daarom deel ik dit met jou. 

Weet dat ik je er met de Gelukkige Student Academy. heel graag mee help. In de Academy krijg je handvatten om met deze gevoelens om te gaan.

0 Comments

Leave a Comment