Moet je altijd gelukkig zijn?

Danique Dellebarre

In Happy voelen Posted

Gelukkige Student, de naam doet denken dat je altijd maar moet streven naar geluk. En jeetje, wat is dat groot! Want moet je altijd gelukkig zijn? In deze blog wil ik graag toelichten hoe ik daarnaar kijk. 

Wat is echt?

Want als je social media moet geloven is iedereen altijd maar blij, gelukkig en gave dingen aan het doen. Ik hoor vaak van studenten dat zij zichzelf daarmee vergelijken. En vooral op de momenten dat je je niet fijn voelt kan dat een extra gevoel geven van onzekerheid, jaloezie en/of gewoon kl*te. 

Alles hoort erbij

Als je ernaar streeft om altijd gelukkig te zijn, kom je bedrogen uit. Soms heb je stress, ben je boos/verdrietig. Soms gebeuren er grote dingen in je leven waar je mee moet zien om te gaan. Daar ontkomen we niet aan, het is gewoon een feit. 

Als ik terugkijk naar toen ik studeerde vond ik het lastig om met die ‘negatieve’ gevoelens om te gaan. Ik wilde ze zo snel mogelijk weg hebben en vervangen door blije gevoelens. En als ik me dan blij voelde wilde ik dat zo lang mogelijk vasthouden. Ook voelde het vaak alsof ik een masker opdeed. Dan was ik verdrietig of voelde ik me alleen, maar deed ik alsof het allemaal te gek was. Sterker nog, dan ging ik juist veel drinken en op de bar staan. 

Wat jij hier uit kan halen

Wat ik jou gun is dat je daar anders mee om leert gaan. Namelijk het toelaten van de emotie die je voelt. Ik ben nu verdrietig, oke dat mag. Ik mag nu even heel boos zijn en slaan op een kussen. Goh, ik ben jaloers, logisch want ik zou nu ook wel op een strand in Thailand willen zitten i.p.v. in de UB. Hoe je dat doet? Door regelmatig bij jezelf in te checken gedurende de dag, ook als je je goed voelt (juist dan train je dit!). Door te gaan leren observeren welke emoties voorbij komen. Ga eens op ontdekking wat daarin allemaal voorbij komt, zonder daarin te zwelgen. Dus een paar keer goed in/uitademen als je incheckt bij jezelf. Observeren en dan heel lief voor jezelf zijn (zoals je beste vriendin/moeder of lieve zus zou doen). 

Doordat je zo bewuster wordt van je gevoelens en emoties en daar liefdevol mee om leert gaan zul je ook merken dat je geluksmomenten toenemen. Uiteraard helpen de tips die op www.gelukkigestudent.nl staan om je nog verder te helpen met je stress, zelfvertrouwen en andere onderwerpen. Speur daarvoor lekker tussen de tips die ik heb gedeeld.

Het is niet realistisch om je altijd happy te voelen. Ik schreef daar meer blogs over die je hier kunt lezen.

0 Comments

Leave a Comment