Een tussenjaar; wat nu?

Danique Dellebarre

In Leven van Danique Posted

Inmiddels zit ik in de tweede maand van mijn ‘tussenhalfjaar’. Na de afstudeerfase van de opleiding journalistiek besloot ik mijn laatste stukje van de studie even op pauze te zetten. Zonder dat ik specifiek wist wat ik zou gaan doen, ging ik dit half jaar in. Ik heb wel een duidelijk doel voor ogen; uitvinden wat ik hierna wil.

Waarom een tussenjaar?

Tijdens de hele studie heb ik meerdere momenten gehad dat ik twijfelde of journalistiek bij me paste. Wat ik hierna zou gaan doen? Het leek nog zo ver weg en ik ging ervan uit dat ik aan het einde van de 4 jaren er wel achter zou komen. Maar toen waren die 4 jaar opeens wel heel snel voorbij. Wanneer mensen vragen; ‘o leuk afstuderen, wat ga je hierna doen?’ krijg ik altijd een beetje stress. Want ik weet het gewoon echt nog niet.

Vaak hoor je dat studenten specifiek een tussenjaar nemen voor een reis of om veel te gaan werken. Ik heb deze keuze gemaakt om voor mijzelf wat dingen op een rijtje te zetten. Nog een studie of toch een master? Ik gebruik de tijd om open dagen te bezoeken en mee te lopen met bedrijven die me interessant lijken. En het is natuurlijk ook een hele fijne break, na een heftige afstudeerperiode.

Hoe val je niet in een gat

Tot nu toe heb ik me nog niet verveelt, maar ik was wel bang dat ik misschien in een soort gat zou gaan vallen na de drukke periode. Ik heb nu nog steeds verplichtingen, maar echt wel veel minder dan het vorige semester. Er zijn een aantal dingen die ervoor hebben gezorgd dat ik niet stil kom te staan. 

Zo heb ik nog steeds een ritme en de vaste dingen die ik elke dag doe. Het is verleidelijk om elke dag uit te slapen, maar door die wekker houdt je wel een ritme. Ook heeft het voor mij geholpen om dingen vooruit te plannen. Ik heb binnenkort een reis gepland staan waar ik geld voor moet verdienen. Ook wil ik graag voordat ik op reis ga een plan gemaakt hebben wat ik vanaf september wil gaan doen. Een half jaar is zo voorbij, dan kan je het maar beter goed invullen ;). 

Je las een blogbericht van Danique, studente Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en wonend op kamers in Groningen. Lees ook de andere blogberichten van Danique.

0 Comments

Leave a Comment