Studeren tijdens quarantaine, zo doe ik dat.

Marian

In Leven van Danique Posted

Even voorstellen! Danique Dellebarre studeert Journalistiek in Zwolle en woont op kamers in Groningen. Na een turbulent eerste jaar deelt ze nu regelmatig over haar studentenleven en wat haar bezighoudt. In deze blog deelt ze wat het met haar doet om te studeren tijdens quarantaine.

Liefs, Marian

——

Studeren tijdens quarantaine

Het is 12 maart en ik zit doodop in de trein terug naar Groningen. Na een lange schooldag verlang ik naar mijn bed en een flinke portie Netflix. Mijn telefoon licht op. Ik krijg een appje en nog een. In de groeps-chat van mijn vriendinnengroep stromen de berichten binnen. Ik kijk verontrust naar mijn scherm. ‘Hebben jullie het al gehoord?’, ‘OMG, de scholen gaan dicht’, ‘De hele maand niet naar school???’. Even later krijg ik een mailtje binnen van mijn school. Zeker tot eind maart worden er geen fysieke lessen meer op school gegeven.

Een hele maand niet naar school dus. Heel eerlijk, het eerste wat in mij op komt is: heerlijk, lekker een maandje vrij. Niet elke dag om 6:00 uur mijn bed uit om met de trein naar Zwolle te gaan. Maar na een tijdje begin ik te beseffen wat voor nadelen dit met zich meebrengt.

Geen stage in Suriname

In april zou ik naar Suriname vertrekken, om daar een documentaire te gaan maken. De reis is iets waar ik al een half jaar naar uit kijk. Wanneer ik hoor dat vliegtuigmaatschappijen stoppen met vliegen kan ik de drie weken roti, no spang en warme temperaturen wel vergeten. De annulering van deze reis is een van de redenen dat ik de eerste twee weken in zak en as op mijn kamer zit. Suriname was een van de dingen waar ik erg naar uit keek in mijn gehele studie. En nu? Nu moest ik vervangende opdrachten doen vanuit huis. Voor school doe ik de eerste twee weken niks. Mijn motivatie is laag en ik heb er totaal geen zin meer in.

Three weeks in

Drie weken na het bericht dat de scholen zouden sluiten, verandert mijn houding. Er komen steeds meer berichten over het virus. De kans dat ik dit jaar nog naar school kan is erg klein. Ik begin te beseffen dat dit de situatie is waarmee ik moet dealen.

Vrijheid, toch wel blijheid

Ik besef dat ik veel meer vrije tijd heb dan anders. Ik hoef nu niet elke dag naar Zwolle te reizen om vervolgens een paar uur in de les te zitten. In het begin is het dan ook wel heel erg verleidelijk om niet elke dag tot 11:00 uur in je bed te blijven liggen. Wanneer ik om 9:00 uur op sta om tot de lunch bezig te zijn met school, is mijn productiviteit hoog. Ik heb nu de hele middag om te doen waar ik zin in heb. Het duurde even om erachter te komen hoe ik deze tijd kan invullen. Na een tijdje bedacht ik dat er zo veel leuke dingen zijn waar ik normaal mezelf de tijd niet voor gunde. Lezen, fotografie, filmen, een grote kledingkast schoonmaak en schrijven.

Meer genieten

De vrijheid in de coronatijd heeft mij helpen realiseren wat ik leuk vind. Daarnaast heb ik veel meer tijd om uit te vinden wat ik later wil. Ik heb ook wel beseft dat ik soms meer moet genieten van mijn studententijd. Ik merk nu pas dat ik heel vaak dingen als stappen of afspreken met vrienden opzij zette voor school.

Een tip van mij is dan ook om er in deze tijd achter te komen wat je leuk vindt. Je kan de tijd goed gebruiken om nieuwe dingen uit te proberen. Geniet van de vrijheid want als straks de scholen weer opengaan heb je er weer minder van 😉

Stay healthy,

Liefs, Danique

 

Danique is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven. Meer artikelen van Danique vind je hier: Het leven van Danique

Wil je nog beter worden in het studeren vanuit huis? Download dan de Handleiding, studeren tijdens corona.

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

0 Comments

Leave a Comment