Van feesten naar bankhangen

Marian

In Leven van Danique Posted

Danique Dellebarre studeert Journalistiek in Zwolle en woont op kamers in Groningen. En ook zij heeft te maken met de gevolgen van corona. Ze denkt terug aan hoe ze ging van feesten naar bankhangen en hoe ze te weinig van haar studententijd heeft ‘genoten’.

Herkenbaar??

Liefs, Marian

——

Tegenwoordig zien de zaterdagavondjes er een stuk anders uit dan een paar maanden geleden. In plaats van met een biertje in je hand op de dansvloer moet je het nu doen met een avondje bankhangen en Netflix. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar na een paar weken kan ik geen scherm meer zien. Ik besef hoe normaal ik het vond om een paar maanden geleden nog om half 6 in de ochtend in het Vaatje te staan.

Meer studeren, minder genieten

Als ik naar mezelf terugkijk in januari kan ik mezelf soms wel voor de kop slaan dat ik niet iets meer heb genoten. Ik vond het erg moeilijk om een balans te vinden tussen serieus met school aan de gang te gaan en een losbandig leven te leiden waarbij ik elke vrijdag en zaterdag in de kroeg sta. Om me heen zag ik vaak vriendinnen die er volop van genoten. Maar op een of andere manier vond ik het lastig om mijn studie los te laten op sommige momenten. Ik dacht dat het beter was om nog even een avondje flink te blokken voor dat ene tentamen, in plaats van een drankje te veel te drinken waardoor ik de volgende ochtend iets minder lekker wakker word.

Wanneer ik vervolgens bij dat ene tentamen zat waarvoor ik zo hard geleerd had, kreeg ik een complete black-out. Ik had zo lang achter elkaar doorgeleerd en nu wist ik niet eens een goede voldoende te halen. Hoe ging die ene uitspraak ook alweer? Een tentamen kan je herkansen, een feestje niet? Die gedachten gingen vaak door mijn hoofd.

Andere aanpak

De tentamenperiode daarna pakte ik het helemaal anders aan. Ik ging wel naar dat ene leuke feestje en plande mijn tijd zo in dat ik me alsnog voldoende kon voorbereiden op mijn tentamen. Ik ging stikzenuwachtig dat tentamen in omdat ik wist dat ik niet alles perfect wist. Bij de uitslag kreeg ik alsnog een dikke voldoende. Natuurlijk moet je er echt wel wat voor doen om een voldoende te halen, maar ik merkte dat voor mij ontspanning de key was. Wanneer ik mijn studie even helemaal aan de kant schoof om een avondje los te gaan werkte dit veel beter voor mij.

De leukste tijd van je leven gaat zo ontzettend snel, al helemaal als er een halfjaar (en wie weet langer 🙂 ) wordt weggenomen door corona. Ik vind het stom dat ik nu pas echt besef hoe leuk die avondjes uit zijn en daarnaast hoe belangrijk het is om soms dit soort ontspanningen te pakken. Voor nu zoek ik mijn ontspanning nog even in andere dingen. Maar ik kijk erg uit naar het moment dat de stapavondjes weer volop voortgezet kunnen worden.

——

Danique is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven. Meer artikelen van Danique vind je hier: Het leven van Danique

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

0 Comments

Leave a Comment