Alles went ook het studeren tijdens corona – het leven van student Ilse –

Marian

In Leven van student Ilse Posted

En toen zat je thuis, om te studeren. Het is de nieuwe realiteit die nu al een tijd duurt en ook nog wel even aanhoudt. Toch is het gek dat ook dit weer went. In deze nieuwe blog van Ilse deelt ze welke inzichten zij uit deze situatie haalt. ‘Het studeren tijdens corona’ is de laatste blog die Ilse voor Gelukkige Student heeft geschreven. Ze is namelijk afgestudeerd en inmiddels al druk bezig met haar eigen bedrijf. Onderaan dit artikel vind je een link naar alles wat ze voor Gelukkige Student heeft geschreven, echt een aanrader.

Voor nu extra veel leesplezier gewenst!!

Liefs, Marian

Het studeren tijdens corona

Hoe gek is het dat een paar maanden geleden een virus uitbrak ergens in China. Hele steden gingen op slot en niemand mocht er meer in of uit. Misschien dacht je bij jezelf: dat zou ik nooit kunnen! Helemaal niet als ik ook mijn huis niet meer uit mag! Maar het leek heel ver weg, dit zou ons vast niet bereiken… Toch bereikte langzamerhand het virus ook Europa en zelfs in Nederland werden mensen die met het virus besmet waren ontdekt. In deze blog schrijf ik welk inzicht ik uit de situatie haal.

Hoe ga ik dit doen dan?

Het ging heel snel en toch is het alweer twee maanden geleden dat we te horen kregen dat ons land in een intelligente lockdown ging. Misschien dacht je: hoe dan?? Hoe ga ik dat doen?! Hogescholen en universiteiten dicht, je kan niet meer op reis, niet samen uren in de UB studeren. Hoe stond jij er toen in?

Wat gek eigenlijk

Ik weet dat ik het best spannend vond. Dingen die heel normaal zijn in onze huidige maatschappij, zijn dat ineens niet meer. We kunnen niet meer normaal op bezoek bij de mensen die we liefhebben, bezoekjes aan opa’s en oma’s wordt helemaal afgeraden en we moeten thuis al ons werk doen. En het beeld in de stad veranderde direct. Zo rustig als het werd en iedereen die ruim afstand van elkaar houdt. Wat gek eigenlijk… Zo zijn we niet gewend om te leven en met elkaar om te gaan.

Het studeren tijdens corona went ook wel

Toch moet ik zeggen, voor mij went het ook wel. Het is ineens heel normaal als ik mijn handen moet desinfecteren voordat ik een winkel in loop, standaard een winkelmandje mee moet nemen en wat meer afstand moet houden van de mensen om me heen of geen bezoekjes kan brengen aan mensen die me dierbaar zijn. Dat ik niet meer naar de bieb kan maar nu thuis mijn boeken erbij moet pakken en zelfs thuis alle colleges moet volgen.

Ja, ik heb veel zin om weer lekker een terrasje te pakken en weer dingen te doen die altijd heel normaal waren en die nu niet kunnen. Ik merk ook hoe goed en hoe snel we ons als mensen kunnen aanpassen! Ik ben dan ook wel iemand die goed alleen kan zijn dus dat maakt denk ik wel een verschil. Maar het went. We zijn als mens tot veel in staat en kunnen ons makkelijk aanpassen! Dat is een inzicht dat ik uit deze gekke periode meeneem.

Ilse is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt verhalen over haar studentenleven. Meer artikelen van Ilse vind je hier: Het leven van student Ilse

Wil je nog beter worden in het studeren vanuit huis? Download dan de Handleiding, studeren tijdens corona.

_ _

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

0 Comments

Leave a Comment