De typische student, bestaat die? – het leven van student Ilse-

Marian

In Leven van student Ilse Posted

De typische student, bestaat die? En hoe zou die er dan uit zien?  In deze gastblog deelt Ilse haar ervaring daarmee. Deze lees je hieronder!

Voordat ik begon met studeren had ik wel een beeld van ‘de typische student’, en ik merk dat veel mensen een beeld hebben van ‘de typische student’. Vaak bestaat dit beeld uit veel stappen en alcohol drinken. Als ik bijvoorbeeld op verjaardagen kom, krijg ik vaak een reactie in de trant van: “maar jij bent toch student? Dan feest je toch vooral?” Als ik één ding kan zeggen is dat ik me dan geen typische student voel!

Ga je mee stappen?

Voor mij voelt studeren zeker als een feestje maar vooral als hard werken. Ik ben vaker in de bieb te vinden dan in de kroeg. Dat stappen in de kroeg is sowieso niet echt iets voor mij. Toen ik nog op de middelbare school zat, ging ik wel eens op stap maar of ik hier echt wat aan vond? Nee, ik vond het gezellig dat ik met vriendinnen was maar ik vond het gezelliger als we een filmavondje hielden of gewoon ergens ging borrelen in plaats van tot 4 uur ’s nachts in een kroeg bleven. Op een gegeven moment wisten mijn vriendinnen dit ook, ik werd dan vaker mee gevraagd bij andere dingen en niet als ze op stap gingen, dat werkte voor ons allemaal.

Op stap gaan en veel drinken

Maar als je dan in een nieuwe stad komt met allemaal nieuwe mensen en heel veel nieuwe kroegen, moet je daar toch weer je weg in vinden. Hoe geef je aan dat je stappen niet leuk vind? Dat je nog nooit dronken bent geweest? Want dat is toch wat ‘de typische student’ veel doet? Op stap gaan en drinken. Maar zoals ik al zei, dan voel ik me geen typische student. Ik vind bankhangavondjes gezellig, kletsen met een bakje thee in plaats van wijn, niet te laat naar bed en weer op tijd op staan. Daar voel ik me goed bij!

Ik ben niet raar

Gek eigenlijk dat we alcohol en stappen zo associëren met het studentenleven. Als ik bij medestudenten aangaf dat ik geen wijntje hoefde, waren de standaard reacties: “Wow, wat knap dat jij bijna niet drinkt!” of “Doe niet zo ongezellig, neem ook een drankje!”
Maar nee, van mij hoeft dit niet. Gelukkig heb ik tijdens mijn studie een aantal leuke meiden leren kennen die nu hele goede vriendinnen zijn geworden. En weet je wat? Ook zij drinken liever thee dan wijn en houden ontzettend van bankhangavondjes! En dat is zo fijn om te merken, ik ben niet raar omdat ik bijna geen alcohol drink en dus misschien geen ‘typische student’ ben. Nee, ik ben mezelf en heb mijn eigen dingen die ik leuk vind. En gelukkig zijn er meer mensen die dezelfde dingen leuk vinden als ik!

Ilse is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven. Meer artikelen van Ilse vind je hier: Het leven van student Ilse

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

 

0 Comments

Leave a Comment