Niet automatisch je beste vriendinnen – het leven van student Ilse-

Marian

In Leven van student Ilse Posted

Als student merkt ze dat ze het soms best lastig vind om vriendinnen te maken. Want je studiegenoten zijn niet automatisch je beste vriendinnen. Deze blog deelt Ilse dat het best moeilijk kan zijn om vriendinnen te maken en beseft: je moet meer je best doen.

Het meisje naast je in de klas

Op de basisschool is je beste vriendinnetje het meisje dat altijd naast je in de klas zit, je buurmeisje of dat meisje van om de hoek. Jullie zagen elkaar veel, speelden veel samen en sliepen ook het liefst ieder weekend bij elkaar. Op de middelbare school is dit al een beetje anders. Maar de vriendinnen die je maakt, zijn vaak wel meiden uit je klas of die bij jou in hetzelfde jaar zitten. Zelf merkte ik toen al dat ik het soms lastig vond om vriendinnen te maken of te ‘houden’. Ik had niet altijd dezelfde interesses of vond niet dezelfde dingen leuk als mijn klasgenoten.

Ik wil graag het gevoel hebben dat ik ergens bij hoor

Maar toen ik begon met studeren merkte ik dit helemaal. Omdat iedereen tijdens zijn of haar studie zichzelf zo ontwikkelt en dingen doet die hij of zij leuk vindt, doet iedereen andere dingen. Het betekent ook dat je medestudenten niet automatisch je beste vriendinnen worden. En ik heb gemerkt dat ik dit soms wel eens lastig vond. Ik wil graag het gevoel hebben dat ik ergens bij hoor maar ik wil ook mezelf blijven en mezelf ontwikkelen op de manier die bij mij past. En dus niet meegaan met anderen om er maar bij te horen.

Meer je best doen

Als je net zoals ik niet bij een studentenvereniging gaat, moet je toch meer je best doen om contacten aan te gaan en leuke meiden te ontmoeten. En als je net zoals ik erg je best doet om goede cijfers voor je studie te halen, moet je ergens tijd maken om dingen te doen waar je mensen ontmoet. Gelukkig worden er in een grote stad als Groningen genoeg evenementen georganiseerd, kan je veel verschillende sporten doen en als je een beetje je best doet, kom je genoeg dingen tegen dat wel bij je passen! Maar daar moet je dus wel je best voor doen en ook echt dingen gaan ondernemen. Niet blijven wachten tot mensen naar jou toe komen maar echt erop uit en mensen ontmoeten.

En weet je? Vaak zijn op die evenementen waar jij plezier uithaalt meer likeminded people die hier ook plezier uithalen. En waar je vaak ook nog een klik mee hebt. Wie weet worden jullie wel goede vriendinnen? Maar je moet dus wel meer je best doen dan op de basisschool of de middelbare school.

Ilse is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven. Meer artikelen van Ilse vind je hier: Het leven van student Ilse

_ _

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

 

0 Comments

Leave a Comment