10 keer minder stress in minder dan 5 minuten

Danique Dellebarre

In Stress Posted

Don’t stress, do your best and forget the rest.

Wahhh volle agenda! Veel stress! Veel te doen!! Ik heb geen tijd om er iets aan te doen, ik moet door!! Herkenbaar? Je hebt vast 5 minuten ergens vandaag. Doe dan een van onderstaande dingen en voel meteen minder stress. 

1. Zonder telefoon op de wc

Ga eens bewust naar de wc, dus niet al scrollend die drol draaien. Maar voor je uit staren een beetje zitten. Je hoeft even helemaal niets. 

2. Sluit je ogen

Even je ogen dicht doen en even een diepe zucht. Het is oké en het komt goed. 

3. Adem bewust

Veel stress zorgt voor hoge ademhaling. Adem heel diep in, hou vast en adem uit. Wacht tot je ademhaling automatisch weer komt en herhaal. Voel hoe je langzaam in jezelf aan het landen bent. 

4. Zoom uit

Als je midden in je stress zit is het moeilijk om te relativeren. Daarom deze opdracht. Zoom eens uit, als je over 5 weken terugdenkt aan nu. Voelt het dan nog zo groot? Of over 5 maanden of zelfs over 5 jaar. Het is een periode/fase/moment in je leven ook dat gaat voorbij. 

5. Verandering is constant

Aanvullend op de vorige tip wil ik met je delen dat de enige constante verandering is. Dus het fijne gevoel wat je misschien nu hebt gaat een keer voorbij, want je gaat je een keer rot voelen. Voel je je rot? Ook dit gaat voorbij want je gaat je weer een keer blij voelen. 

6. Plan nu iets om naar uit te kijken

Een etentje, een weekendje weg, een avond voor jezelf of zelfs een vakantie. Zorg dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken. Dat maakt het makkelijker om nu het werk te verzetten omdat je weet dat er fijne momenten aankomen!

7. Spanning loslaten

Voel je veel spanning in je lijf? Probeer dit eens; span al je spier aan in je lichaam. Alles helemaal vast, strak, gespannen. Nog even… en laat los. Voel hoe ontspanning in je lichaam komt. Herhaal als je wilt, dit is ook heel fijn als je voor het slapen gaat veel spanning voelt. 

8. Staar even naar buiten

Pel een mandarijn en kijk even weg van je scherm. Het liefste naar bomen of natuur als het kan. Zoek een vogel in de lucht of bedenk wat voor figuren je ziet in de wolken. Heel even pauze. 

9. Voel je voeten

Zet ze bewust op de grond en voel je voeten. Hoe voelen ze? Zitten ze er warmpjes bij? Zijn ze gespannen of juist relaxt. Daarmee verlaag je de gedachtes en stress in je hoofd direct.

10. Zet je lievelingsnummer op

Waar je blij van wordt, waar je relaxt van wordt, waar je blije herinnering van hebt. Doe je oordoppen in en geniet (met je ogen dicht heb je meteen tip hierboven mee gepakt) van je lievelingsnummer!

En welke tip ga je proberen?? You got this!

Liefs Marian

0 Comments

Leave a Comment