4 gratis dingen waardoor je minder stress ervaart

Marian

In Stress Posted

“Today I will not stress over things I can’t control” 

Je dagen zijn super vol, er moet van alles gebeuren. Met deze vier gratis dingen kun je meteen je stress meer loslaten. Bijvoorbeeld tijdens je tentamenperiode of wanneer je presentatie moet geven of voor je een strakke deadline hebt. Doe 1 van deze dingen en je kan er weer tegenaan!

1. Ga een stuk wandelen in plaats van fietsen

Wanneer je naar buiten gaat om een stuk te wandelen gebeurd er heel veel met je. Je bloed gaat weer stromen en het is goed voor de lijn. Als je wandelt zorgt het ervoor dat je rustiger je omgeving in je opneemt en je daardoor helderder kan denken. Merk je dat je hoofd alle kanten op gaat probeer dan extra aandacht aan je omgeving te geven. Nog een groot voordeel het is goed voor je billen, buik en benen! Wie wil dat nou niet :).

2. Ga een keer wat eerder naar bed

Ik ben zelf groot fan van slapen. Dus wanneer ik weken heb waarin ik veel te doen heb ga ik expres eerder naar bed. Ik zorg wel dat ik vooraf mijn telefoon al een tijdje niet heb vastgehouden zodat je je lichaam ook klaar maakt om eerder te gaan slapen. Met meer slaap ben je scherper en alerter gedurende de dag. Je gaat er aantrekkelijker van uitzien (laten we wel zijn na een nacht van een paar uur zijn we niet op ons best ;)). En het is ook nog eens goed voor je lijn, want doordat je uitgerust bent heb je meer controle over wat je in je mond stopt.

Kortom pyjama aan en gaan!

3. Kijk naar een natuurdocumentaire

Ik word altijd super rustig van het kijken naar een natuurdocumentaire zoals Planet Earth. En de grap is dat het wetenschappelijk is onderzocht dat het kijken naar natuurbeelden het stresshormoon in ons lichaam verminderd. Sowieso werkt de natuur super goed voor je stress maar als je geen zin/tijd hebt om naar een park of bos te sjouwen werkt een natuurdocumentaire dus ook super goed!

4. Doe een gratis Yogales

Ik word super blij van Yoga with Adriene. Zelfs zo dat ik naar heb opgezocht in Londen. Ze heeft een youtube-kanaal vol met heerlijke yogalessen waar je rustiger van wordt, sterker van wordt of juist om je energiedip tegen te gaan. Geen yogapants of matje in huis? Geen probleem! Ik heb het ook eerst een jaar gewoon op mijn tapijt in de woonkamer gedaan in mijn chillpants. Geen reden om het niet eens te proberen dus.

Structureel je stress aanpakken?? 

Omgaan met (ongezonde) stress is onderdeel van de Gelukkige Student Academy. Ook het laten groeien van je zelfvertrouwen en zelfliefde staat op de agenda. Lees meer en meld je nu aan: https://gelukkigestudent.nl/gelukkige-student-academy/

1 Comments

Leave a Comment