4 nieuwe gratis dingen waardoor je minder stress ervaart

Marian

In Stress Posted


“Cut yourself some slack. You’re doing better than you think.“

Eerder deelde ik al deze vier gratis dingen waardoor je minder stress kunt ervaren. Want in deze tentamenperiode ervaar je waarschijnlijk meer stress dan ‘normaal’. Met knal volle dagen, druk van presteren kan de stress best k* voelen. Doe 1 van deze dingen en je kan er weer tegenaan!

Just keep breathing

Zet je timer een paar keer per per studiedag en doe de volgende oefening:
> Haal vijf keer heel diep adem,
> Trek je schouders op een inademing je omhoog en laat ze weer vallen op een uitademing. Herhaal dit drie keer. Valt je op dat je schouders al meteen meer ontspannen voelen? Wat een verschil tussen vasthouden en loslaten :).
> Ontspan je gezicht. Grote kans dat je je kaken strak zijn, je een frons hebt op je voorhoofd of je op een andere manier spanning op je gezicht zet. Probeer dit bewust los te laten.

Door dit regelmatig per dag te doen leer je jezelf te ontspannen in het heetst van de strijd. Hoe vaak je het per dag wilt doen is verschillend, speel daarmee :).

Het is oke!

Vaak wanneer we ons k* voelen willen we dit zo snel mogelijk weer weg hebben. Want ontspannen en blij is natuurlijk lekkerder dan gestresst en niet zo happy. Maar ook deze gevoelens en momenten horen bij ons leven. Sterker nog stress zorgt ervoor dat je beter kunt presteren, dat je meer gedaan krijgt en je meer aankan. Daarom wil ik je vragen om lief voor jezelf te zijn. Het is een periode en net zoals alles in het leven zal ook dit weer veranderen.

Doe regelmatig (met jezelf) een dansje

Hoe vaak ik wel niet op een goed nummer dansend door de kamer ga. Vooral als ik merk dat ik wat vermoeid raak doordat ik veel aan het schrijven en lezen ben pak ik mijn moment. Want door te bewegen, springen, dansen breng je je energie in je lichaam weer omhoog. Daarnaast verhoogt dansen je serotonine-level (gelukshormoon) waarmee het stressgevoel vermindert. So get up and dance.

Wees trots

Alles wat je aandacht geeft groeit. Vaak geven we aandacht aan de dingen die niet goed gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een presentatie die je niet helemaal goed hebt gedaan. Of aan een opdracht die niet helemaal ging zoals je had verwacht. Daarom bedenk drie dingen die vandaag goed zijn gegaan. Herhaal dit elke dag totdat het een nieuwe gewoonte wordt.

Structureel je stress aanpakken??

Omgaan met (ongezonde) stress is onderdeel van de Gelukkige Student Academy. Ook het laten groeien van je zelfvertrouwen en zelfliefde staat op de agenda. Lees meer en meld je nu aan: https://gelukkigestudent.nl/gelukkige-student-academy/

0 Comments

Leave a Comment