Hoe plan je alles?

Danique Dellebarre

In Stress Posted

Voor de Gelukkige Student Podcast vroeg ik op Instagram om vragen in te sturen voor een Q&A. Deze heb ik samen met student Danique beantwoord. Een vraag die jullie in stuurde was: “ Hoe plan je alles? Van school tot werk en sociale verplichtingen tot je ontspanning. Hoe zorg je ervoor dat je alles in een week past zonder dat je hoofd overstroomt?”

Schrijf het op

Het studentenleven is druk. Je hebt van alles om in te plannen. Studie, bijbaantjes, sociale activiteiten en je eigen ontspanning. Je zult zien dat het soms overspoelt in je hoofd en dat je erg veel stress kan ervaren. Schrijf het eens op papier! Vaak zijn we in ons hoofd meer ruimte kwijt aan het denken over wat we allemaal moeten doen, dan dat we het daadwerkelijk doen. Maak bijvoorbeeld een braindump en schrijf zelfs alle kleine dingen op. Afstrepen maar!

Wees scherp op wat je doet

Soms is het best goed om even stil te staan waar je eigenlijk mee bezig bent. Zijn al die bijbaantjes wel nodig? Vind ik mijn studie nog leuk? Of heb ik wel zin in dat ene feestje. Het is best prima om een keer nee te zeggen als je voelt dat het je even te veel wordt. Dus even uitzoomen; wat ben ik aan het doen en wat wil ik ermee. Je kan morgen met die ene vriendin een drankje doen, maar wil je het ook echt? Of heb je behoefte aan je eigen ontspanning.

Vind jouw manier

En de tip die het beste werkt; plannen! Het maakt niet uit hoe, dus vind de manier die bij jou past. Wil je het liefst een digitaal planbord, of een agenda op je bureau. Plan je liever per dag, of per week. Het handigste is om hierbij eerst de prioriteiten in te plannen. Maar vergeet ook zeker niet jouw ontspanning in te plannen. Dus zie ook je ontspanning als prioriteit, zodat je die niet vergeet!

Wil je meer tips over plannen? Lees hier de blog over de realistische to do lijst

Wil je de hele podcast met Danique luisteren? Beluister hem hier

0 Comments

Leave a Comment