Komend jaar minder stress met deze tips!

Marian

In Eigen pad kiezen, Stress Posted

“Je mag ook nee zeggen zonder altijd een uitleg te moeten geven.”

In je studententijd heb je onwijs veel dingen die jouw aandacht vragen. Wat ga jij komend jaar anders doen? Hoe ga jij ervoor zorgen dat je de komende tentamenperiodes niet gigantisch veel stress ervaart? Ga dan nu aan de slag met deze drie tips.

Zeg vaker nee

Feestjes, verjaardagen, werken, stage, studeren, tentamens, rapporten, WhatsApp, Instagram etc. etc. Er is zoveel wat jouw aandacht vraagt en vaak vinden we het lastig om nee te zeggen. Helemaal wanneer je ergens gewoon geen zin in hebt of dat het je niet uitkomt. Vaak hebben we het gevoel dat we het moeten uitleggen en verklaren waarom we nee zeggen. Natuurlijk zijn er dingen die je af en toe ‘moet’ doen. Maar schroom ook niet om een keer nee te zeggen, dan maar een keer een feest missen. De volgende keer pak je het feest weer mee. Of blokkeer gewoon een avondje me-time in je agenda en claim dat je al een andere afspraak hebt. Elke Nee is een Ja naar jezelf!

Me-time hoe dan?

Als ik een avondje met mezelf had voelde ik me vaak erg onrustig. Ik ging dan op zoek naar afleiding omdat ik mezelf toch wel een beetje zielig vond omdat ik geen afspraken had. Daarom plande ik mijn hele agenda vol zodat ik niet dat gevoel hoefde te ervaren. Maar juist die momenten met jezelf zijn goud waard! Het is oke dat je jezelf daar een beetje ongemakkelijk bij voelt en probeer daar niet teveel de aandacht op te leggen. Denk juist waar heb ik nu het meeste zin in? Wat wil ik eten, drinken, doen?? En ga dat doen, want hoe meer tijd je met jezelf doorbrengt op een manier waar jij blij van wordt. Hoe meer je op jezelf durft te vertrouwen en hoe meer je met jezelf tot rust kan komen.

Beweeg meer

We besteden vaak te weinig aandacht aan het luisteren naar ons lichaam. We zijn niet heel bewust van het feit dat ons lichaam ons veel kan leren. Ben je heel vaak misselijk? Dan moet je je ergens letterlijk aan overgeven. Heb je veel last van hoofdpijn? Dan heb je wellicht teveel last van stress dat je lichaam zich niet kan ontspannen. Zitten je schouders vaak vast? Waarschijnlijk zet je jezelf te vast bijvoorbeeld tijdens het leren in 1 houding.
Dus sta op, loop een extra rondje, ga lopen i.p.v. fietsen en zorg dat je lichaam in beweging komt. We krijgen maar 1 lichaam dus zorg er goed voor ;-).

Echt aan de slag met jezelf komend jaar?

Tijdens de Gelukkige Student Academy geef ik je volop tips en opdrachten waarmee je jezelf happier gaat voelen. Je leert met opdrachten beter ontspannen en ik deel super veel inspiratie! Doe nu mee! Zie: https://gelukkigestudent.nl/gelukkige-student-academy/

0 Comments

Leave a Comment