3 tips om je deadline te halen op een relaxte manier

Danique Dellebarre

In Stress Posted

10 rapporten in 10 weken, hoe dan? Veel gehoord bij mijn studenten is de stress om deadlines. Vaak komen deze allemaal in dezelfde aantal weken en moet je dan alles klaar hebben waar je weken voor hebt gewerkt. Maar hoe zorg je dat je deze deadlines op een fijnere manier kunt gaan behalen? Hopelijk gaan deze tips je helpen.

Deadline is een deadline

Logisch dat je ertegen wilt aanschoppen, het stom vind, te veel is. Maar tenzij je de deadline kunt veranderen is het een feit waar je het mee moet doen. Dus probeer dit feit te accepteren voordat je verder gaat. Daarmee kun je de stress van het stom vinden van de deadline al meer loslaten.

Plannen!

Misschien ben je heel druk ook met het nadenken over wat er allemaal nog moet gebeuren. Het wordt allemaal 1 brei in je hoofd en het overzicht ben je helemaal kwijt. Pak dan nu 15 minuten om overzicht te scheppen. Schrijf alle deadlines op en plan terug (met reserver/herhaaltijd) naar de dag van vandaag. Daarmee maak je het voor jezelf meer behapbaar welke stapjes je nu moet zetten om die deadlines te halen.

Focus

Last om focus te krijgen als je aan de slag bent? Wat fijn kan zijn om te proberen is de Pomodoro-techniek:

  • Zet je timer op je telefoon op 25 minuten, spreek met jezelf af dat je 25 minuten gaat werken aan je studie en zorg dat alle afleiding uit staat. Dus geen TikTok, Snap, Insta of Whatsapp.
  • Weet je dat je dit moeilijk vindt? Zet je telefoon op vliegtuigstand, dan gaat de wekker wel af maar staat de rest even uit.
  • 25 minuten knallen en dan gaat ineens die wekker al! Het beste is om 25 minuten bezig te zijn en 5 minuten pauze te nemen.
  • Blijf niet zitten in deze pauze maar kijk of je er wat beweging in kan gooien. Bijvoorbeeld wat te drinken halen. Om de vier ‘pomodoro’s’ mag je jezelf trakteren op een langere pauze van 15 minuten. Met deze techniek ben je verzekerd van pauzes en de voldoening dat je aan de slag bent om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Er zijn ook apps die je hierbij kunnen helpen zoals; Focus Keeper, Forest-app en Plantie. Hoef je het niet allemaal zelf te doen. 

Succes met je deadlines!!!

Liefs Marian

0 Comments

Leave a Comment