Stress! Maar waar besteed je jouw tijd aan??

Marian

In Stress Posted

Zeker in de drukke periodes heb je het gevoel dat de tijd door je handen glipt. Maar wees eens kritisch waaraan jij je tijd op een dag besteedt. Er zijn drie tijdlekken die je of (voor een groot deel) kan schrappen of een andere vorm aan kan geven. Welk lek herken jij bij jezelf?

Social media

Ook ik vind het heel lastig om niet doelloos te scrollen door tijdlijnen en hartjes uit te delen aan alles wat ik leuk vind. Maar onbewust besteden we uren aan deze activiteit, tijd die we ook kunnen besteden aan studeren/werken of leuke live dingen ;). De oplossing is simpel, schakel alle meldingen uit, log jezelf uit op je verschillende accounts op je computer (hierdoor heb je een drempel voordat je gaat kijken) of voor de dappere onder ons. Gooi alle social apps van je telefoon. Kijk eens hoeveel tijd je dan overhoudt.

Etentjes met vrienden

‘Hey, kun je volgende week woensdag samen eten?’, eigenlijk was mijn antwoord altijd JA super leuk (als ik al niet een ander etentje gepland had). En voor je het weet heb je elke avond een eetafspraak staan en kom je niet meer toe aan tijd voor jezelf of studie. Oplossing is simpel accepteer minder etentjes, bijvoorbeeld maximaal 2 in de week. Wellicht kun je het ook combineren dat je met een paar meiden samen afspreekt inplaats van iedereen individueel. Of maak er een koffieafspraak van (max 45 min) in plaats van hele avond samen door te brengen.

Doorstuderen ten koste van slaap

Soms denk ik je ‘ik ga dit nog wel even doen voordat ik ga slapen’ en ben je tot de late uurtjes op de avond nog bezig met studeren. Naast dat het gezondheidsrisicio’s met zich meebrengt en je sneller verouderd, bespaar je er niet echt tijd mee. Als je maar vier of vijf uur slaapt, zal je hoofd langzamer werken en presteer je per uur veel minder dan wanneer je minimaal zeven uur slaap hebt gehad. Dus zet je timer op tijd, sluit alles af en morgen is er weer een dag!

Structureel je piekeren en stress aanpakken??

Omgaan met (ongezonde) stress is onderdeel van de Gelukkige Student Academy. Ook het laten groeien van je zelfvertrouwen en zelfliefde staat op de agenda. Lees meer en meld je nu aan: https://gelukkigestudent.nl/gelukkige-student-academy/

 

0 Comments

Leave a Comment