Deel 3: Studeren tijdens corona: Blijf bij jezelf!

Marian

In Corona Posted

Ik ga er niet omheen draaien, corona gaat ons voorlopig nog niet met rust laten. Dus het studentenleven ziet er voorlopig ook heel anders uit. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch lekker bezig blijft, ook met je studie? Deze blogreeks over studeren tijdens corona gaat je helpen!

Het kan makkelijk zijn om jezelf te verliezen in het gevoel van onmacht dat we nu allemaal ervaren. We hebben weinig tot geen controle over het virus, wat het gaat doen met onze economie, wanneer het voorbij is etc. etc. Allemaal vragen die je heel erg bezig kunnen houden. Daarom in de laatste blog van deze reeks tips om bij jezelf te blijven en je niet te verliezen in deze zorgen.

Nieuws

Ik deelde dit al eerder in een video op Instagram: ga bewust om met hoeveel nieuws je bekijkt over corona en wat er speelt in de wereld. Als ik voor mezelf spreek maakt het mij veel angstiger als ik het nieuws op de voet volg dan wanneer ik dat niet doe. Het gaat echt niet om de tijd die je verliest maar vooral om het gevoel wat het je geeft.

Ik heb alle nieuwsapps van mijn telefoon gehaald en kijk één tot twee keer per dag voor een update. Dat is voldoende om op de hoogte te blijven en om jezelf niet te verliezen in allemaal dingen waar je toch geen controle over hebt.

Luister naar de autoriteiten

Volg te allen tijde de instructies op die we via de RIVM krijgen en probeer jezelf niet gek te laten maken door nepnieuws, roddels en speculaties. Koppie erbij ;-).

Controle

Wees je ervan bewust dat veel van de onrust en angst die je voelt komt door dingen waar je geen controle over hebt. Daarom is het heel fijn om dingen te doen waar je wel controle over hebt en te focussen op het positieve. Waar word jij blij van? Lezen, Netflix, kletsen met vriendin, je kledingkast opruimen en nieuwe outfits bedenken, gamen, je kamer grondig opschonen en opnieuw inrichten. You name it! Nu meer dan ooit heb je daar tijd voor.

Volg een online cursus

Juist nu kan het super inspirerend zijn om een online cursus te volgen om je kennis en vaardigheden te vergroten. En ik zou gek zijn als ik dan niet de Gelukkige Student Academy bij je aanbeveel natuurlijk ;). Want in de Academy gaan we door om te zorgen dat je minder stress ervaart en die kennis en ervaring zal je nu helpen, maar ook zeker na deze sociale isolatie.

Beweging

Het is nu best lastig om aan je beweging te komen. Zorg daarom ervoor dat je opzoek gaat naar alternatieven. Zo deelt Plantifulplan (Maritza) op haar Instagram een  Quarantraining. Je kan via YouTube Yoga doen via Yoga with Adriene of organiseer via Zoom.us/Skype/Facetime een dansfeestje met je vrienden.

Hopelijk lukt het dankzij deze reeks om meer structuur aan je dag te geven. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt dan weet je me te vinden.

Stay healthy,

Liefs, Marian

—————————

Meer lezen over structuur houden tijdens deze sociale isolatie? Check hieronder de andere delen van deze reeks:

Deel 1: Start je dag goed!

Deel 2: Aan de slag!

Of ga meteen structureel aan de slag met de Handleiding, studeren tijdens corona.

 

 

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

0 Comments

Leave a Comment