Ik besloot twee maanden op Texel te wonen

Marian

In Eigen pad kiezen Posted

Mijn eerste jaar op kamers was echt niet alleen maar feest en plezier. Ik had veel last van heimwee en het heeft echt even geduurd voordat ik mijn draai kon vinden. Ik wilde altijd graag een keer naar het buitenland toe maar doordat ik zo’n moeite had gehad met het op kamers wonen durfde ik dat niet direct aan. Het werden twee maanden op Texel.

Twee maanden op Texel dankzij vriendin

Een goede vriendin van mij had de zomer ervoor op Texel gewerkt in het Pangkoekehuus in Cocksdorp en was daar super enthousiast over. Dus toen de eigenaar haar vroeg of ze nog iemand wist die het ook leuk leek dacht ze direct aan mij. Zijzelf kon dat jaar niet maar ze besloot mij wel voor te stellen aan de eigenaar. Zo geschiedde dat we met de Fiat Panda van mijn moeder naar de boot reden in Den Helder. 

Gelukkig ging de kennismaking super goed en zag ik mezelf wel een paar maanden daar op Texel wonen. Mijn ouders gingen samen met mij op de boot richting Texel. We namen een fiets mee en een koffer vol spullen om de zomer door te komen. Ik woonde samen met collega’s boven het restaurant en daar had ik een kamer, gezamenlijke woonkamer en keuken die je met elkaar kon gebruiken. Wat een mooie tijd was dat! Natuurlijk het was hard werken met een vol terras en restaurant. Maar als je vrij was had je direct vakantiegevoel.

Samen maar toch alleen

Een hele goede vriendin van mij raakte ook geïnspireerd en vond een baan en kamer in de Koog op Texel. Zo was het ons ‘samen maar toch alleen’ avontuur want het was 45 min fietsen om bij haar te komen. Ik merkte dat ik snel mijn draai kon vinden. Wanneer ik mij rot voelde kon ik het beter herkennen waardoor het kwam. Zo herkende wat heimwee met me deed kon ik daar beter op reageren. Ik belde dan bijvoorbeeld even naar huis of stuurde een mailtje. Maar vooral was ik blij en dankbaar dat ik die kans had gekregen om daar te wonen. Met 5 minuten fietsen was ik op het strand, er was elke week wel een leuk marktje of iets anders leuks te doen. Ook kwam er regelmatig visite van vrienden en familie.

Zo leerde ik om nog een stukje zelfstandiger te zijn en op mezelf te vertrouwen in een beschermde nieuwe omgeving. Ik hoop je hiermee te inspireren om te kijken of jij iets spannends en nieuws kan gaan doen om jezelf te ontwikkelen.

Ik ging ook op reis om mijn eigen pad te ontdekken. Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Lees het hier.

0 Comments

Leave a Comment