Werken of studeren; wat wil ik?

23 jaar, dat is eigenlijk een hele gekke leeftijd. Om me heen merk ik dat iedereen in verschillende fases zit. Sommigen zitten nog midden in het studentenleven en zijn elke week te vinden in de Palace. Anderen zijn volop aan het werk of gaan zelfs samenwonen. Iedereen gaat hun eigen pad en dat is best lastig, want werken of studeren; wat wil ik?

De studie zit erop. Journalistiek is bijna afgerond. Door de jaren heen van de studie dacht ik dat er vanzelf wel een baan op mijn pad zou komen. Anderen waren bezig met ervaring opdoen bij de radio of de plaatselijke krant. Ik vond dit lastig en was er gewoonweg nog niet zo mee bezig. Ik had ook nog niet goed door wat bij me past en wat ik leuk vond. 

Studeren of werken?

En nu opeens afgestudeerd en voor de keuze; gaan we door studeren? Of werk zoeken? Een master of misschien wel een hele nieuwe bachelor? Ik koos voor het laatste, een bachelor communicatiewetenschappen aan de Universiteit. Een hele uitdaging, maar het ging me best goed af. Ik genoot van de vrijheid en het individuele werken.

Maar ook werk komt steeds meer in beeld. Ik kreeg opdrachten en rolde meer in het werkleven. En zeg nou zelf, geld verdienen met opdrachten die je leuk vindt zijn veel aantrekkelijker dan die deadlines voor de Uni. In een jaar veranderde alles en ik zag mezelf niet meer 3 jaar studeren. Gek dat in een half jaar je een heel ander beeld kan krijgen van de toekomst. 

Een moeilijke beslissing

Ik besloot te stoppen met mijn studie en het werkende leven in te gaan. Super spannend, want je sluit echt iets af. In het begin voelde het als opgeven, maar uiteindelijk ben ik alleen maar blij dat ik het heb geprobeerd. 

Zo zie je maar weer dat het nooit erg is om dingen te proberen en erachter te komen dat dit het niet is. Het is niet opgeven, maar uitzoeken wat bij je past. Probeer het gewoon en bedenk dat de keuzes die je nu maakt echt niet je hele leven zal vastzetten. Je weet nooit of je de juiste keuze maakt, maar uiteindelijk kom je goed terecht. 

 

Je las een blogbericht van Danique, studente Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en wonend op kamers in Groningen. Lees ook blogberichten van andere studenten.

Wil je bewust nadenken over wat jij graag wilt en wat je leuk vindt? Probeer eens deze opdracht; Happy Days 

0 Comments

Leave a Comment