Positief blijven? Best lastig in deze periode

Marian

In Happy voelen, Leven van Danique Posted

Danique Dellebarre studeert Journalistiek in Zwolle en woont op kamers in Groningen. Na een turbulent eerste jaar deelt ze nu regelmatig over haar studentenleven en wat haar bezighoudt. In deze blog deelt Danique hoe ze positief blijven best lastig vindt in dit studiejaar.

Herkenbaar??

Liefs, Marian

 

Verlangen naar ‘normaal’

Het is vrijdagavond en ik zit weer in mijn pyjama op de bank te Netflixen. We leven nog steeds in een ontzettend gekke situatie. In de eerste blog die ik schreef voor de Gelukkige Student was corona nog maar een klein stipje aan de horizon. Ik schreef toen over hoe thuiswerken voor mij ook zo z’n voordelen opleverde. Inmiddels zijn we meer dan een half jaar verder en merken we de gevolgen van corona nog steeds elke dag. Waar ik er in het begin nog niet veel moeite mee had, begin ik nu te verlangen naar dat alles weer normaal wordt.

Niet zo happy

Het wordt er niet leuker op en dat merk ik aan alles. De avondjes op de bank beginnen te vervelen en sommige mensen heb ik al heel erg lang niet gezien. Ik merk aan mezelf dat ik er soms gewoon niet zo happy van wordt. Wanneer ik op mijn Instagrampagina scroll zie ik alleen maar negatief nieuws en mensen die het niet met elkaar eens zijn. Alle leuke dingen zoals feestjes, festivals en verjaardagen worden gecanceld. Het lijkt soms alsof er niks meer is om echt naar uit te kijken.

Nu moet ik zeggen dat ik nog wel geluk heb met mijn stage. Ik loop stage bij OOGtv en als een van de weinigen van mijn studiejaar mag ik nog op de redactie komen. Het is fijn om elke dag een vast ritme te hebben en onder de mensen te zijn. Toch loop ik in mijn stage ook tegen dingen aan die niet door kunnen gaan vanwege corona. Een aantal leuke items die gepland stonden gaan niet door of sommige mensen kan je niet meer interviewen omdat ze opeens klachten hebben. Het is een kwestie van creatief blijven en dat is soms best lastig.

Positief blijven

Om me heen zie ik dat veel andere mensen ook tegen deze gevoelens aanlopen. Het is lastig om in deze tijd nog een beetje positief te blijven, maar het is wel erg belangrijk. Ik ben op zoek gegaan naar een aantal dingen die nog gedaan kunnen worden in deze tijd. Dit heb ik gecombineerd met mijn stage en bij OOG zijn we nu bezig met een serie waarbij we leuke dingen uitzoeken die je thuis kan doen. Zo kan je aan de gang gaan met plantenstekjes verzorgen of een nieuw recept uitproberen. Ik merk dat je vooral moet zoeken wat voor jou werkt. Het is nu nog even lastig maar ik hoop dat alles snel weer normaal wordt.

Stay healthy 🙂

Danique

—————————

Meer lezen over Happy Voelen?? Deze blogs verschenen eerder op Gelukkige Student en kunnen je daarbij helpen:

Wees je winterdip de baas

Drie tips voor een gelukkigere jij

Je las een blogartikel op Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

0 Comments

Leave a Comment