Help!! Ik trek het niet meer -het leven van student Ilse-

Rhodee van der Kam

In Leven van student Ilse Posted

Misschien herken je het gevoel dat het niet zo lekker loopt, alles kost veel energie en je neemt geen rust. Je komt gewoon niet verder! Niets lijkt te lukken zoals jij dat wilt. Ik herken mezelf hier zeker in. En omdat ik het erg lastig vond om hier zelf weer uit te komen, schrijf ik deze blog.

Tegenslag op tegenslag

Toen ik in het tweede jaar van mijn studie zat, merkte ik bij mezelf dat het niet ging zoals ik wilde. Ik haalde geen hoge cijfers, alles kostte veel energie, ik zat totaal niet lekker in mijn vel en was snel geïrriteerd. Ik herkende dit helemaal niet bij mezelf! Meestal was ik zo vrolijk en had ik het gevoel dat alles wel goed zou komen. Maar nu ervoer ik tegenslag op tegenslag en had ik het gevoel alsof niks lukte…

Een excuus zoeken

Als ik thuis kwam, was ik geïrriteerd van de klusjes die nog gedaan moesten worden, ik reageerde boos en kortaf op mensen die me dierbaar zijn en ik was snel in tranen. Ik betrapte mezelf er zelfs op dat als ik naar college fietste en een drukke straat over moest steken, ik gedachten had als: rij me maar aan… Niet dat ik wilde dat me iets zou overkomen!

Maar ik wilde een excuus hebben om even niet door te hoeven gaan. Een excuus om rust te mogen nemen. Als ik hier zo op terugdenk, vind ik het best erg dat ik het gevoel had dat ik een aanrijding nodig had om rust te mogen nemen! Maar toen had ik echt het gevoel dat ik altijd maar moest doorgaan.

Wat is er zo erg om het rustiger aan te doen?

Goed, voor mij genoeg signalen dus dat het niet lekker met me ging en alles me teveel was. Maar ja, ik wilde wel hoge cijfers halen, in vier jaar mijn studie afronden en aanwezig zijn bij leuke evenementen en verjaardagen. Maar ik trok het echt niet! Na aandringen van mijn moeder, die natuurlijk aan mij merkte dat het niet goed met me ging, heb ik een afspraak met de decaan gemaakt.

Zij was degene die tijdens ons gesprek mij de vraag stelde “Wat is er zo erg om het rustiger aan te doen?” En voor mij opende deze vraag echt mijn ogen: NIKS! Ik heb behoefte aan rust en moet het rustiger aan doen!

Niet het einde van de wereld

Dat ik dan misschien niet in vier jaar mijn studie afrond, is jammer maar niet het einde van de wereld. Als ik aan alles merk dat ik rust nodig heb dan mag ik dat nemen! Ongeacht wat andere mensen hiervan zullen denken, wat de norm lijkt te zijn of hoe ik zelf voor me zag dat ik door mijn studententijd zou lopen.

Ilse is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven.

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Help ik heb stress
Lees ook: De mail die wegging naar de verkeerde persoon
Lees ook: Drie tips voor een gelukkige jij
Lees ook: Een stappenplan hoe je om kunt gaan met teleurstelling


Samen aan de slag?

Gratis e-book – prestatiedruk test
Gelukkige Student Academy – minder stress tijdens je studie
Gratis online training – Wil je samen aan de slag om minder stress te ervaren? Ik organiseer een GRATIS online training: Minder stress tijdens je studie. Lees meer en claim je plekje!

En verder

Wie is Marian

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment