Hoe combineer je een overvolle agenda met het studentenleven?

Rhodee van der Kam

In Eigen pad kiezen Posted

Een tijdje geleden heb ik een podcast met Lisette van “Fit with Lisette” opgenomen. Lisette is een multi passionate 🙂 Zij combineert haar studie, baan, eigen bedrijf, een bikini fitness wedstrijd, huishouden, boyfriend en sociaal leven. Natuurlijk wil ik (en jij vast ook) weten hoe ze dat nu doet. Dit is haar geheim. Doe dingen die je leuk vindt, waar je energie van krijgt en waar je passie ligt. 

Laat je motiveren en vooral inspireren door het verhaal van Lisette. 

Van stewardess naar fanatieke sporter

Lisette studeert Sportkunde. Voor die tijd volgde zij de MBO opleiding voor stewardess. Het is tijdens deze opleiding dat Lisette zich veel met voeding en sport bezighoudt. Omdat ze dit zo leuk vindt, besluit ze redelijk spontaan en zonder meeloopdag 🙂 de opleiding Sportkunde te volgen. Dit blijkt een schot in de roos te zijn. Want ondanks het totaal andere vakkenpakket met bijhorende uitdagingen en HBO methodiek, vindt Lisette het geweldig. 

En toen kwam het tweede jaar….

Twee dagen per week naar school en drie dagen per week stage lopen. Een baan bij
Fit for Free als fitness instructrice, veel schrijfopdrachten, leren omgaan met verschillende typen klanten en collega’s, het opzetten van een eigen bedrijf, trainen voor een triathlon en veel reistijd voor de liefde en familie. Een mega drukke agenda dus. Als je dan on top of that  een stageplek hebt die niet leuk is, dan is dat voer voor veel stress. 

Bij Lisette uitte dit zich in slapeloze nachten en een lage weerstand. “Gelukkig” liep zij een voedselvergiftiging op. Nu moest ze het wel rustiger aan doen. Toen pas merkte ze ook hoe hoog het stress niveau was. De voedselvergiftiging heeft erger voorkomen. Lisette heeft haar stage afgemaakt en kon het in het derde jaar wat rustiger aan doen. Minder lesuren, meer tijd voor ontspanning en het opzetten van haar eigen bedrijf als onderdeel van haar minor. 

De belangrijkste les

De les die Lisette heeft geleerd en de meest belangrijk tip voor jou als lezer van deze blog. Doe wat je leuk vindt. Je hebt altijd de keuze om ergens mee te stoppen. Is je stage niet leuk en levert het stress op? kijk wat dan wat jij er zelf aan kunt veranderen. Als dat betekent dat stoppen beter is, doe dat. 

Ja, je loopt dan studievertraging op. Ja, het voelt als heel spannend maar gelukkig zijn en doen wat je leuk vindt is zoveel belangrijker. Ga niet door omdat de buitenwereld dat van je verwacht. Dat geldt niet alleen voor je stage maar voor heel veel andere dingen. Wanneer  je lekker in je vel zit, gaan zaken 100 keer leuker, sneller en fijner. Dan kun je bergen verzetten. 

Volg je gevoel en zoek het geluk op. Dat brengt je ontzettend veel. Dit geldt niet alleen voor je studie maar ook als je bijvoorbeeld op kamers gaat. Tussen Lisette en haar huisgenootje, liep het niet echt lekker. Toch bleef Lisette. Toen de huurovereenkomst afliep en verlengd moest worden, gaf haar huisgenoot aan dat niet te willen. Lisette vond dat meer dan prima maar wilde dat ze daarin minder afwachtend was geweest. Eerder de knoop doorhakken om te vertrekken had veel irritatie gescheeld. Nu zij alleen woont, ervaart Lisette zoveel meer vrijheid en rust. 

Over twee weken volgt deel twee van dit verhaal. Dan lees je welke levenslessen je leert door in een bikini en high heels te poseren voor een vakjury. 

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Help ik heb stress
Lees ook: De mail die wegging naar de verkeerde persoon
Lees ook: Drie tips voor een gelukkige jij
Lees ook: Een stappenplan hoe je om kunt gaan met teleurstelling


Samen aan de slag?

Gratis e-book – prestatiedruk test
Gelukkige Student Academy – minder stress tijdens je studie
Gratis online training – Wil je samen aan de slag om minder stress te ervaren? Ik organiseer een GRATIS online training: Minder stress tijdens je studie. Lees meer en claim je plekje!

En verder

Wie is Marian

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment