Yes! bijna kerstvakantie -het leven van student Ilse-

Rhodee van der Kam

In Leven van student Ilse Posted

De kerstvakantie staat voor de deur! Een periode waar ik als student altijd enorm naar uit kijk. Even niks hoeven, een excuus hebben om rustig aan te doen en dan die gezelligheid met familie! Ja ik kijk er altijd enorm naar uit. Maar dat even niks hoeven hè? Daar denkt mijn lichaam ook zo over. Want iedere kerstvakantie weer: ik voel me niet fit.

Ik mag niet ziek worden

De afgelopen tijd had ik veel te doen en het is dan alsof ik het me niet kan veroorloven om ziek te worden. Eerlijk gezegd neem ik ook weinig rustmomenten tussendoor. Door de deadlines en de vervangende opdrachten die je krijgt als je een keer niet aanwezig bent tijdens een werkcollege, heb ik echt het gevoel dat ik niet ziek mag worden. Ik moet natuurlijk wel aan de deadlines voldoen, alles op tijd inleveren en aanwezig zijn tijdens de colleges. Hier probeer ik aan te voldoen, met de gedachte in mijn achterhoofd dat het gelukkig bijna vakantie is. 

Ik weet dat het weer zo ver is

Yes en dan is het zover: vakantie! De eerste twee dagen doe ik vrijwel helemaal niks. Ik voel me moe, uitgeput en moet echt even bijkomen. En ja hoor, op de tweede dag voel ik al een keelpijn op komen zetten en word ik een beetje snotterig. Ik weet dat het weer zo ver is: ik zal wel weer ziek worden. Alsof mijn lichaam weet nu het vakantie is dat ik tijd heb en even niks hoef. Ik kom echt in de ontspanning en dan slaat de verkoudheid of griep meteen toe. 

Weinig inplannen

Ik weet dit ook van mezelf, dus het liefst plan ik zo weinig mogelijk in de kerstvakantie. Ik wil mezelf en mijn lichaam echt even de tijd geven om tot rust te komen. Natuurlijk vier ik wel kerst met de familie. Dit vind ik wel intensief maar ook zo ontzettend gezellig! De andere dagen gebruik ik om lekker films te kijken en tijdschriften te lezen. Iets waar ik normaal gesproken te weinig de tijd voor neem. 

Ergens heeft het z’n voordelen

Dus eigenlijk heeft het ziek zijn nu ik vrij ben ook wel ergens z’n voordelen. Ik gun mezelf de rust die ik echt nodig heb. En kom toe aan dingen waar ik normaal gesproken niet de tijd voor neem. Als ik het zo bekijk, is het wel acceptabel. Maar toch neem ik me voor om komend jaar wel meer rustmomenten tussendoor te nemen zodat de overgang in de vakantie niet zo groot is! Zal ik dit meteen maar opschrijven als mijn goede voornemen voor volgend jaar?

Ilse is gastblogger voor Gelukkige Student en deelt elke twee weken verhalen over haar studentenleven.

Je las een blogartikel van Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Help ik heb stress
Lees ook: De mail die wegging naar de verkeerde persoon
Lees ook: Drie tips voor een gelukkige jij
Lees ook: Een stappenplan hoe je om kunt gaan met teleurstelling


Samen aan de slag?

Gratis e-book – prestatiedruk test
Gelukkige Student Academy – minder stress tijdens je studie
Gratis online training – Wil je samen aan de slag om minder stress te ervaren? Ik organiseer een GRATIS online training: Minder stress tijdens je studie. Lees meer en claim je plekje!

En verder

Wie is Marian

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment