Wat leer je door in bikini en highheels te poseren voor een jury?

Marian

In Eigen pad kiezen Posted

In bikini en highheels… Voordat je denkt dit gaat over mij, Marian…  Nope 😄

Eerder al las je deel één van het verhaal van Lisette, en nu deel twee. Want wanneer je iets doet waar je energie en plezier aan beleeft dan kun je buitengewone resultaten leveren. Lisette is het bewijs hiervan. Zij heeft meegedaan aan een bikini-atleet wedstrijd. De voorbereiding hiervoor deed zij naast haar studie Sportkunde, een baan als fitness instructrice, een eigen bedrijf, huishouden, vriend en sociaal leven.

Een wens gaat in vervulling

Lisette had al langere tijd de wens om mee te doen aan een bikini-atleet wedstrijd. Jaren geleden ontmoette zij een meisje met benen die op de cover van de Voque niet zouden misstaan. Die benen bleken het resultaat te zijn van een training voor een bikini-atleet wedstrijd. Het was pas vorig jaar dat Lisette daadwerkelijk met de training en voorbereiding van haar eigen bikini-atleet wedstrijd begon. Een collega van de sportschool waar zij werkt werd haar coach. Ondanks dat haar ouders het geen goed idee vonden heeft Lisette toch haar eigen pad en droom gevolgd.

De weg naar het podium

Vijf dagen in de week trainen in de sportschool, poseerlessen, hoe-loop-je-charmant-op-hoge-hakken training, in de aanloop van de wedstrijd slechts 1400 calorieën per dag mogen eten, een make-up artist zoeken, je haar leren op te steken en een killer bikini regelen. Yep… er komt heel wat kijken bij zo’n wedstrijd poseren in bikini en highheels.

Six lessons learned

De aanloop naar en voorbereiding op de wedstrijd staan garant voor mooie levenslessen. Lisette deelt ze graag met ons.

Voor Lisette en haar coach was het de eerste keer om aan een wedstrijd mee te doen. De coach hield zich bezig met het sportschema, Lisette met alle andere zaken. Het was dus 1 groot leer traject. Dit vereist (1) inventiviteit en creativiteit.

(2) Volhouden en doorzetten. In het begin is alles nieuw en leuk. Na verloop van tijd is het nieuwe eraf en wordt het een verplichting. Volhouden en doorzetten zijn dan de kwaliteiten die je nodig hebt.

(3) Het stellen van doelen. Je weet waar je het voor doet, wat je wilt bereiken. Door dat heel helder voor ogen te houden blijf je gemotiveerd.

Het was een fysiek en mentaal pittige periode. Er komt ongelooflijk veel bij kijken. Je sociale leven is een stuk minder leuk want er is nergens tijd voor en qua voeding is het soms ook geen pretje. Wanneer alles dan achter de rug is, is (4) de waardering voor de kleine dingen in het leven zoveel groter. Dat lekkere broodjes hagelslag, een Netflix avondje, lunchen met vriendinnen en een goed gesprek met de boyfriend.

Van tevoren heeft Lisette door het opzetten van een goede planning haar trainingen uitstekend weten te combineren met haar studie. (5) Organiseren en plannen zijn dan ook belangrijke vaardigheden.

(6) Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker en beter het gaat. De eerste poseerronde op het podium was ontzettend spannend. Maar elke ronde die volgde ging beter. Verbeter wat verbeterd kan worden en hou vast wat goed gaat.

Lisette zelf als coach

Al deze lessen past Lisette nu in haar eigen bedrijf toe. Iedere vrijdag en zaterdagochtend geeft zij outdoor circuittraining. Daarnaast heeft zij als afstudeeropdracht een online coaching programma opgezet. Een programma voor mensen die voor een specifieke gebeurtenis (zoals een bruiloft of photo shoot) een goed getraind lijf willen. Lisette is daarin hun online coach.

Lisette van Fit met Lisette volg je op Instagram.
Je weet wat je te doen staat om net zulke benen als Lisette te krijgen 😊

 

Meer artikelen:

Help ik heb stress
De mail die wegging naar de verkeerde persoon
Drie tips voor een gelukkige jij
Een stappenplan hoe je om kunt gaan met teleurstelling


Samen aan de slag?

Gratis e-book – prestatiedruk test
Gelukkige Student Academy – minder stress tijdens je studie
Gratis online training – Wil je samen aan de slag om minder stress te ervaren? Ik organiseer een GRATIS online training: Minder stress tijdens je studie. Lees meer en claim je plekje!

En verder:

Wie is Marian

 

0 Comments

Leave a Comment