3 manieren om rijker te worden in het leven

Marian

In Happy voelen Posted

“Het slechte nieuws is dat tijd vliegt, het goede nieuws is dat jij de piloot bent.”

– Gelukkige Student

Ik help je graag om een basis te leggen voor een rijk leven, niet alleen financieel, maar ook voor jezelf als persoon.
Maar wat houdt investeren eigenlijk in? Hoe doe je dat op financieel én andere vlakken? Ik daag je uit om in jezelf te gaan investeren. Met 3 concrete week challenges hoop ik jou op weg te helpen naar een rijker leven. Durf jij de uitdaging aan? Ik ben benieuwd naar je ervaring!

Als we het hebben over investeren en laten renderen denken we meteen aan geld. Maar naast geld zijn er nog twee manieren waarop je kunt investeren namelijk: energie en tijd. Hieronder zijn alle drie de manieren om te investeren in een rijker leven uitgelegd:

It’s all about the money

Geld is energie. Het komt en het gaat. Jij hebt daarin altijd de keuze waar jij je geld aan uitgeeft. Een bekend gezegde is; de armen en de middenklasse werken voor geld. De rijken laten geld voor hen werken. Dit wil zeggen dat je jouw geld het best kan uitgeven aan iets wat later weer geld op kan leveren. Terwijl geld komt en gaat, ben jij als persoon het enige wat je hele leven blijft: investeer daarom vooral in jezelf.

Geld investeren hoeft niet alleen later geld op te kunnen leveren. Het kan ook kennis en ervaring opleveren. Investeren in jezelf kan dus ook betrekking hebben op een mooie vakantie, cursus of interessant boek.

Week challenge 1: Bij welke activiteiten heb je de leukste herinneringen? Vaak zijn het ervaringen die mooie herinneringen opleveren. Organiseer daarom deze week een ervaring voor jezelf. Dit hoeft helemaal niet groot te zijn, maar ga iets doen waar je energie uithaalt. Bijvoorbeeld: een leuk boek lezen, een wandeling maken met jezelf of organiseer een spelletjesavond incl. bingo en 30seconds.

Energy flow

Herken je dit? Je hebt een presentatie gedaan en die ging zo goed dat je overstroomt van energie! Hoe gaaf was dat! High fives worden uitgedeeld en je bent helemaal hyper. Een echte piek in je energie.
Of dit? De wekker gaat, je moet naar college. Je draait je nog een keer om, en nog een keer en… toch nóg 1 keer snoozen. Je bent de hele ochtend niet vooruit te branden en dan is je band ook nog eens lek. Doodmoe wordt je ervan.
Deze situaties schetsen hoe energie komt en gaat. Wanneer je energie dus helemaal weg is, besef dat dit tijdelijk is en dat ook jij weer energie gaat voelen en ervaren. Wees altijd bewust waar je je energie in steekt.

Week challenge 2: Houd eens een week lang bij welke activiteiten je zoal doet en van welke activiteiten je energie krijgt. Kun je hier meer van inbouwen? En als dat niet lukt: Kun je de activiteiten waarvan je weinig energie krijgt verminderen?

YOLO

YOLO we kennen deze tekst allemaal wel. Vooral als je iets ‘doms’ gaat doen, zoals een extra shotje Tequilla. (Wie dat drankje ooit heeft bedacht…) Maar You Only Life Once is daadwerkelijk hetgeen waar ik met je over wil hebben. Onderzoek toont aan dat waar oudere mensen spijt van hebben op hun sterfbed niet wat ze WEL hebben gedaan maar juist wat ze NIET hebben gedaan.
Tijd krijg je nooit meer terug en daarom is het ook super kostbaar. Je ‘moet’ heel veel maar ‘moet’ het ook echt allemaal?

Week challenge 3: Welke activiteiten verplicht jij jezelf toe? Of waar durf je eigenlijk geen nee tegen te zeggen? Bijvoorbeeld die extra bardienst, het hoofdstuk extra schrijven voor het project of naar de verjaardag van een verre oom. Durf eens één van die activiteiten af te zeggen en in plaats daarvan iets voor jezelf in te plannen. Misschien wel één van die activiteiten van challenge 2!

Volgeplande agenda

Deze week ga je dus aan de slag met een activiteit voor jezelf, je maakt keuzes voor meer energie en gaat ‘verplichtingen’ afzeggen. Heb je daar tijd voor komende week? Echt niet? Denk na hoe je dat komende week toch kan inplannen. Lastig? Ik help je graag verder! Lees bijvoorbeeld de andere blogs over plannen.

0 Comments

Leave a Comment