Actief blijven tijdens corona, nog meer tips

Danique Dellebarre

In Corona Posted

In het afgelopen jaar kwam corona in mijn podcasts en in de blogs op deze site regelmatig voorbij. Dat is niet zo vreemd natuurlijk. Bijna iedereen zucht onder de maatregelen, de lockdown en de avondklok. Het effect van de situatie weegt misschien wel extra zwaar voor jou als student. Want ondanks alle beperkingen word je geacht te blijven presteren. Daarom is het goed even bij stil te staan bij: hoe kan je actief blijven tijdens corona?

In een vorige blog deelde ik al drie tips over actief blijven tijdens corona. Over variatie in je dag aanbrengen, over de pomodoro-techniek en over bewust gebruik van social media. Allemaal tips die je kunnen helpen de eentonigheid en sleur die je ervaart door de corona maatregelen te doorbreken.

Kost het jou ook moeite je ergens toe te zetten? Je opdrachten te maken, dat verslag te schrijven en de leerstof voor je tentamens te leren? Het zou bijna raar zijn als je dat niet hebt want door de coronamaatregelen zitten we veel meer binnen dan we zouden willen en zijn bijna alle dagen hetzelfde. Om jezelf beter te kunnen motiveren drie nieuwe tips:

Bedenk activiteiten om naar uit te kunnen kijken

Je kunt je bijna nergens meer op verheugen. Want je mag bijna niets en je moet zoveel dingen die je eigenlijk niet wilt. En toch kan je nog best veel dingen doen, ook binnen alle beperkingen. Samen wandelen of fietsen in een gebied dat je nog niet kent. Samen koken en een nieuw recept uitproberen. Deelnemen aan een online pubquiz (of er zelf een organiseren voor je vrienden of familie).

Niet alles hoef je in je uppie te doen

Doe het samen. Want je hoeft het niet alleen te doen. Samen de dag starten; even met een vriend(in) bespreken: wat ga je vandaag doen en is het gisteren gelukt te doen wat je je had voorgenomen?

Hé, jij daar!

De laatste tip een misschien wel de allerbelangrijkste: wees extra lief voor jezelf. Want zoals gezegd, we zitten met z’n allen in een rotsituatie (een ander woord mag ook 😊 ). Je mag best balen of verdrietig zijn. Maar blijf niet in een slachtofferrol hangen. Praat eens tegen jezelf alsof je je best vriend(in) bent en beur jezelf lekker op. Je doet namelijk een heleboel dingen best goed en je mag jezelf best eens een schouderklopje geven!

Actief blijven tijdens corona, stap voor stap

Tot slot, net als de vorige keer, een tip over deze tips. “Old habits die hard”, oftewel: het is best een uitdaging alles tegelijk te veranderen. En dat hoeft ook niet, begin gewoon met de tip die je het meeste aanspreekt. Als dat lekker gaat doe je de volgende pas. Zo maak je het jezelf makkelijker om door te zetten

Succes!

Liefs, Marian

_ _

Je las een blogartikel op Gelukkige Student. De website van Marian Blaauwgeers om met meer zelfvertrouwen en minder stress je studententijd te beleven.

 

0 Comments

Leave a Comment