Van welke keuze wordt jij blij?

Marian

In Keuzes maken Posted

“Life is choice. All day, every day. Who we talk to, where we sit, what we say, how we say it. And our lives become defined by our choices. It’s as simple and as complex as that. And as powerful.”

– Louise Penny

Ik weet dat ik na de middelbare school compleet vast liep in de keuze voor de juiste studie. Ik dacht altijd dat ik juf wilde worden. Ergens twijfelde ik wel over die keuze, waardoor ik die keuze niet durfde te maken. Ik ging naar een studiekeuzecoach die me hielp de beslissing te maken.
“Nee, jij moet niet voor de klas. Na een paar jaar is voor jou de uitdaging eruit.”
Oké wat moet het dan zijn? “Commerciële Economie” zei ze. Ik ging naar een meeloopdag en het gaf voor mij de doorslag. Deze studie ga ik doen; lekker breed dan kan ik alle kanten nog op. Zo, dat hebben we dan maar lekker gehad, het studeren kon beginnen

De studie heeft me veel opgeleverd, maar heel doelbewust was ik nog niet bezig in die fase. Tuurlijk vond ik sommige dingen leuker dan andere, maar ik was vooral bezig om te zorgen dat ik mijn punten binnenhaalde. Ik wou het goed doen en alle projecten goed afronden. Mijn ouders hadden immers ervoor gezorgd dat ik kon studeren dus dat wilde ik wel benutten.

Everyday choices

Je zit nu midden in de studie. Die keuze: die heb je allang gemaakt en nu ben je, net als ik toen, druk bezig met punten halen, tentamens maken en projecten afmaken. Tel daar alle sociale activiteiten van studeren bij op en jouw dag zit waarschijnlijk helemaal vol! Hoe haal je nou het meeste plezier uit jouw studieperiode?

Elke dag maken we kleine keuzes die vorm geven aan alles wat nu gebeurd, maar ook in de toekomst. En wat ik wil is dat je nu en ook in de toekomst een gelukkig leven leidt. En zoals met alle grote dingen begint het klein.

Daarom wil ik dat je bewust de keuze maakt om dagelijks even een moment voor jou in te lassen. Dit kan gemakkelijk in de vorm van een drankje of hapje waar je heel veel van houdt. En ik bedoel niet iets wat je wel prima vindt maar echt iets waar je heel blij van wordt.

Mijn eigen Marian momentje

Voorbeeld: ik hou super veel van een goede cappuccino. Elke dag drink ik ook één Marian capputje. En dat is niet zoals het hoort ⅓ koffie, ⅓ warme melk en ⅓ melkschuim. Nee die van mij is gewoon een halve kop koffie en een halve kop volle melkschuim met een beetje suiker. Ik kan echt uitkijken naar dat momentje, heerlijk! Toen ik tijdens mijn studie heel erg aan het stressen was, heb ik dit kleine ritueel voor mezelf ingevoerd. Even me-time. Tijd om rustig een cappuccino voor mezelf te maken en proberen van elke slok te genieten. Geloof me: in de tentamenperiode ging dit niet altijd goed, maar ik kreeg zo elke dag een momentje voor mezelf om naar uit te kijken.

Omdat ik weet dat het super slecht voor mijn lijf is drink ik er eentje maar het liefst zou ik het de hele dag door drinken..

En dat gun ik jou ook! Dus volgende keer in de supermarkt koop jij datgene waar je zo ontzettend blij van wordt! Creëer dat moment voor jezelf. Jouw genietmomentje, waardoor je de dag, dat moeilijke tentamen of die kater weer aan kan!

Je las een blogbericht van Marian van Gelukkige Student. Wil je meer tips en inspiratie? Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram.

0 Comments

Leave a Comment